Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Eredivisie dromende Usta: 'Ooit bondscoach van Turkije'

Geplaatst opwoensdag 4 september 2019 - 14:19

MVV-coach Fuat Usta hoopt ooit bondscoach van Turkije te worden. De oefenmeester wil eerst echter met MVV naar de Eredivisie.

"We willen een droom verwezenlijken, een stad als Maastricht hoort een Eredivisie-club te hebben. Dat mag je best uitspreken, toch?", zegt Usta in Voetbal International.

'Promoveren? Waarom niet?'
MVV-directeur Paul Penders liet onlangs weten dat de club binnenkort weer eens op het hoogste niveau wil spelen. "Dat is mooi toch?", aldus Usta. "Of het allemaal realiseerbaar is, is de vraag, maar we doen er alles aan om het realiseerbaar te maken. Binnen twee of drie jaar promoveren? Waarom niet? In mei willen we meedoen om de prijzen. Dat betekent play-offs halen, ja."

Druk
Het halen van die play-offs is echter geen abc'tje, weet de coach. "Qua budget horen we niet in het linkerrijtje in de KKD, maar als ik uitspreek dat we niet in aanmerking komen voor de play-offs zou dat raar zijn, toch? Ik leg mezelf wel een bepaalde druk op." Na vier wedstrijden staat Usta met MVV op de twaalfde plaats op de ranglijst.

Lees ook: Coaches MVV en Roda voor derbydebuut: 'De emotie is mooi'

Van Marwijk
De coach zegt in de in Meerssen woonachtige voormalig bondscoach Bert van Marwijk een goede adviseur te hebben. "Hij woont hier om de hoek, ik zou wel stom zijn als ik geen gebruik van zijn kennis maak toch? Hij is met Oranje tweede op het WK geworden, geweldig om met hem te kunnen sparren. Als ik ergens mee zit kan ik bij hem terecht. Dat is meer waard dan wat dan ook."

Fortuna-spelers versus Turkse internationals
Eerder werkte Usta samen met een andere vermaarde Nederlandse trainer: Guus Hiddink. Toen die bondscoach was van Turkije, fungeerde Usta als zijn assistent. "Ik mocht alles doen, ik kreeg de vrijheid. Dat is heerlijk en daar spreekt heel veel vertrouwen uit. Ik heb onwijs veel geleerd van Hiddink. Werken met jonge spelers bij Fortuna (waar Usta tevens assistent-trainer was, red.) of werken met Turkse internationals maakt geen verschil. Je brengt je visie over, je hoopt ze mee te krijgen in je verhaal."

Bondscoach
Usta bekent in gesprek met het voetbalblad dat hij wel een einddoel voor ogen heeft. "Ik heb geen stappenplan. Ik had in Turkije aan de slag gekund, maar toen die kans zich voordeed vond ik dat ik er nog niet klaar voor was. Los daarvan, weet ik hoe het in Turkije werkt. Ik denk niet dat ik dat nu moet willen. Ooit wil ik bondscoach van Turkije worden. Ik heb het meegemaakt rond de nationale ploeg, dat is fantastisch. Maar voorlopig wil ik mij in alle rust ontwikkelen als trainer."

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen