Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Eredivisie dromende Usta: 'Ooit bondscoach van Turkije'

Geplaatst opwoensdag 4 september 2019 - 14:19

MVV-coach Fuat Usta hoopt ooit bondscoach van Turkije te worden. De oefenmeester wil eerst echter met MVV naar de Eredivisie.

"We willen een droom verwezenlijken, een stad als Maastricht hoort een Eredivisie-club te hebben. Dat mag je best uitspreken, toch?", zegt Usta in Voetbal International.

'Promoveren? Waarom niet?'
MVV-directeur Paul Penders liet onlangs weten dat de club binnenkort weer eens op het hoogste niveau wil spelen. "Dat is mooi toch?", aldus Usta. "Of het allemaal realiseerbaar is, is de vraag, maar we doen er alles aan om het realiseerbaar te maken. Binnen twee of drie jaar promoveren? Waarom niet? In mei willen we meedoen om de prijzen. Dat betekent play-offs halen, ja."

Druk
Het halen van die play-offs is echter geen abc'tje, weet de coach. "Qua budget horen we niet in het linkerrijtje in de KKD, maar als ik uitspreek dat we niet in aanmerking komen voor de play-offs zou dat raar zijn, toch? Ik leg mezelf wel een bepaalde druk op." Na vier wedstrijden staat Usta met MVV op de twaalfde plaats op de ranglijst.

Lees ook: Coaches MVV en Roda voor derbydebuut: 'De emotie is mooi'

Van Marwijk
De coach zegt in de in Meerssen woonachtige voormalig bondscoach Bert van Marwijk een goede adviseur te hebben. "Hij woont hier om de hoek, ik zou wel stom zijn als ik geen gebruik van zijn kennis maak toch? Hij is met Oranje tweede op het WK geworden, geweldig om met hem te kunnen sparren. Als ik ergens mee zit kan ik bij hem terecht. Dat is meer waard dan wat dan ook."

Fortuna-spelers versus Turkse internationals
Eerder werkte Usta samen met een andere vermaarde Nederlandse trainer: Guus Hiddink. Toen die bondscoach was van Turkije, fungeerde Usta als zijn assistent. "Ik mocht alles doen, ik kreeg de vrijheid. Dat is heerlijk en daar spreekt heel veel vertrouwen uit. Ik heb onwijs veel geleerd van Hiddink. Werken met jonge spelers bij Fortuna (waar Usta tevens assistent-trainer was, red.) of werken met Turkse internationals maakt geen verschil. Je brengt je visie over, je hoopt ze mee te krijgen in je verhaal."

Bondscoach
Usta bekent in gesprek met het voetbalblad dat hij wel een einddoel voor ogen heeft. "Ik heb geen stappenplan. Ik had in Turkije aan de slag gekund, maar toen die kans zich voordeed vond ik dat ik er nog niet klaar voor was. Los daarvan, weet ik hoe het in Turkije werkt. Ik denk niet dat ik dat nu moet willen. Ooit wil ik bondscoach van Turkije worden. Ik heb het meegemaakt rond de nationale ploeg, dat is fantastisch. Maar voorlopig wil ik mij in alle rust ontwikkelen als trainer."

Deel dit bericht via
Overzicht
de11devande11de live bij L1
Uitgelicht
de11devande11de hele dag live bij L1

De leukste maandag van het jaar: de11devande11de! We zijn er natuurlijk weer de hele dag live bij op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook.

Live vanuit het MECC en op L1 Radio trekken we door de hele provincie.

Bekijk hier het hele programma
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
de11devande11de live bij L1
Uitgelicht
de11devande11de hele dag live bij L1

De leukste maandag van het jaar: de11devande11de! We zijn er natuurlijk weer de hele dag live bij op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook.

Live vanuit het MECC en op L1 Radio trekken we door de hele provincie.

Bekijk hier het hele programma
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen