Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Emden: 'Dumoulin had niet opgeofferd moeten worden'

Geplaatst opzaterdag 5 september 2020 - 21:14

Wielrenner Jos van Emden vindt dat Tom Dumoulin zich niet had moet opofferen in de achtste etappe van de Tour de France.

Van Emden, teamgenoot van Dumoulin bij Jumbo-Visma, deed zijn uitspraken in het L1-programma Tour de L1mbourg vanuit Lemiers.

Zelf oplossen
Van Emden baseert zijn uitspraken op de uitslag van de etappe. Daarin finishte Primoz Roglic achter Tadej Pogacar en Romain Bardet. "Volgens mij had hij (Dumoulin red.) dan niet op kop moeten rijden. Laat ik wel zeggen dat ik niet in de ploegleidersauto zit en dat ik moet afgaan op de beelden. Dan zou ik ook zeggen: Dumoulin hoeft geen tempo te maken, aanklampen is in principe goed. Als je zoveel vertrouwen hebt in Roglic lost hij het daar wel zelf op. Het was namelijk ieder voor zich."

Intelligente renner
Ook oud-wielrenner Gert Jakobs snapt niks van de tactiek van Jumbo-Visma: "Tom is schaduwkopman, dat was de afgelopen dagen ook wel duidelijk. Alleen om Dumoulin al aan het begin van de Col van de Peyresourde op kop te zetten, daar snap ik helemaal niks van. Tom Dumoulin is ook nog een van de meeste intelligente renners van het peloton. Dus ik verwacht niet dat hij dit zelf heeft bedacht. Ik had verwacht dat Roglic dan uit het wiel kletst en de rest op minuten achterstand rijdt, maar dat gebeurt niet."

Gesink
Jakobs is het ook niet eens met de uitspraken van Robert Gesink. De Nederlandse renner zei na afloop dat Dumoulin een 'teamplayer' is. "Het was een opoffering van helemaal niks. Het was helemaal niet goed. De ploegleiding had moeten zeggen: 'Er is vandaag geen nood, blijf aanklampen.' Dan had Tom vandaag geen 2,5 minuut verloren."

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen