Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Emden: 'Dumoulin had niet opgeofferd moeten worden'

Geplaatst opzaterdag 5 september 2020 - 21:14

Wielrenner Jos van Emden vindt dat Tom Dumoulin zich niet had moet opofferen in de achtste etappe van de Tour de France.

Van Emden, teamgenoot van Dumoulin bij Jumbo-Visma, deed zijn uitspraken in het L1-programma Tour de L1mbourg vanuit Lemiers.

Zelf oplossen
Van Emden baseert zijn uitspraken op de uitslag van de etappe. Daarin finishte Primoz Roglic achter Tadej Pogacar en Romain Bardet. "Volgens mij had hij (Dumoulin red.) dan niet op kop moeten rijden. Laat ik wel zeggen dat ik niet in de ploegleidersauto zit en dat ik moet afgaan op de beelden. Dan zou ik ook zeggen: Dumoulin hoeft geen tempo te maken, aanklampen is in principe goed. Als je zoveel vertrouwen hebt in Roglic lost hij het daar wel zelf op. Het was namelijk ieder voor zich."

Intelligente renner
Ook oud-wielrenner Gert Jakobs snapt niks van de tactiek van Jumbo-Visma: "Tom is schaduwkopman, dat was de afgelopen dagen ook wel duidelijk. Alleen om Dumoulin al aan het begin van de Col van de Peyresourde op kop te zetten, daar snap ik helemaal niks van. Tom Dumoulin is ook nog een van de meeste intelligente renners van het peloton. Dus ik verwacht niet dat hij dit zelf heeft bedacht. Ik had verwacht dat Roglic dan uit het wiel kletst en de rest op minuten achterstand rijdt, maar dat gebeurt niet."

Gesink
Jakobs is het ook niet eens met de uitspraken van Robert Gesink. De Nederlandse renner zei na afloop dat Dumoulin een 'teamplayer' is. "Het was een opoffering van helemaal niks. Het was helemaal niet goed. De ploegleiding had moeten zeggen: 'Er is vandaag geen nood, blijf aanklampen.' Dan had Tom vandaag geen 2,5 minuut verloren."

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen