Overslaan en naar de inhoud gaan

Van der Poel zegt nog geen ja tegen Amstel Gold Race

Geplaatst opvrijdag 3 januari 2020 - 16:36

Mathieu van der Poel wilde vrijdag tijdens de presentatie van zijn nieuwe ploeg Alpecin-Fenix nog niet bevestigen dat hij in 2020 van de partij is tijdens de Amstel Gold Race.

Van der Poel (24) schreef de wedstrijd in eigen land vorig jaar op indrukwekkende wijze op zijn naam. De Amstel Gold Race vindt dit jaar op zondag 19 april plaats, een week na Parijs-Roubaix.

Moeilijke combinatie
"Het is toch wel gebleken bij andere renners dat dat een moeilijke combinatie is. Maar er is toch iets in mij dat 'triggert' om te bewijzen dat dat niet zo is. Het is moeilijk om te zeggen want ik heb 'Roubaix' nog nooit gereden", aldus Van der Poel. "Misschien zeg ik daarna wel: ik snap wat iedereen zegt. 'Amstel' is een heel speciale koers en zal dat altijd blijven. Dat is een van de moeilijke keuzes die ik dit jaar moet maken."

Lees ook: Van der Poel kijkt 'met kippenvel' terug op winst Gold Race

Hoop
Koersdirecteur Leo van Vliet was aandachtig toeschouwer bij het praatje van Van der Poel en besloot het gesprek te onderbreken. "Het is jouw keuze, maar ik hoop dat je er weer bij bent", zei Van Vliet, die Van der Poel niet meer had gezien na de triomf.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Speel zelf mee met het OLS op 5 juli!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en schiet mee
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen