Overslaan en naar de inhoud gaan

Van der Poel zegt nog geen ja tegen Amstel Gold Race

Geplaatst opvrijdag 3 januari 2020 - 16:36

Mathieu van der Poel wilde vrijdag tijdens de presentatie van zijn nieuwe ploeg Alpecin-Fenix nog niet bevestigen dat hij in 2020 van de partij is tijdens de Amstel Gold Race.

Van der Poel (24) schreef de wedstrijd in eigen land vorig jaar op indrukwekkende wijze op zijn naam. De Amstel Gold Race vindt dit jaar op zondag 19 april plaats, een week na Parijs-Roubaix.

Moeilijke combinatie
"Het is toch wel gebleken bij andere renners dat dat een moeilijke combinatie is. Maar er is toch iets in mij dat 'triggert' om te bewijzen dat dat niet zo is. Het is moeilijk om te zeggen want ik heb 'Roubaix' nog nooit gereden", aldus Van der Poel. "Misschien zeg ik daarna wel: ik snap wat iedereen zegt. 'Amstel' is een heel speciale koers en zal dat altijd blijven. Dat is een van de moeilijke keuzes die ik dit jaar moet maken."

Lees ook: Van der Poel kijkt 'met kippenvel' terug op winst Gold Race

Hoop
Koersdirecteur Leo van Vliet was aandachtig toeschouwer bij het praatje van Van der Poel en besloot het gesprek te onderbreken. "Het is jouw keuze, maar ik hoop dat je er weer bij bent", zei Van Vliet, die Van der Poel niet meer had gezien na de triomf.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen