Overslaan en naar de inhoud gaan

Van der Poel van de partij in Amstel Gold Race

Geplaatst opmaandag 17 december 2018 - 17:00

Nederlands kampioen op de weg Mathieu van der Poel staat in april aan de start van de Amstel Gold Race.

Dat heeft de 23-jarige renner op een persconferentie bekend gemaakt.

Alleskunner
Veel
koersorganisaties hengelden de laatste maanden naar de gunsten van de alleskunner. Ook AGR-koersdirecteur Leo van Vliet liet al eerder weten een wildcard voor Van der Poel te reserveren. Van der Poel kiest behalve voor de Amstel Gold Race ook voor de Ronde van Vlaanderen. In totaal rijdt de Brabander negen wegkoersen.

Lees ook: Amstel Gold Race hoopt op toezegging Van der Poel

Veldrijder
Het is de eerste keer dat Van der Poel, die toch vooral bekendstaat als veldrijder, een wegseizoen gaat rijden. Vooralsnog zit hij nog midden in het veldritseizoen. Hij boekte afgelopen zondag in Zonhoven zijn vijftiende crosszege van het seizoen.

Ontdekken
Van der Poel rijdt geen Parijs-Roubaix. Hij liet tijdens de persconferentie van zijn team Corendon-Circus weten dat hij niet alles in een seizoen wil rijden. Hij wil nog wat te ontdekken overhouden voor de komende jaren.

Programma
Het complete programma van Van der Poel ziet er als volgt uit: Omloop Het Nieuwsblad, Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, de Ronde van Vlaanderen, de Scheldeprijs, de Brabantse Pijl, Amstel Gold Race, de Ster van Bess├Ęges en ter afsluiting de Tour van Antalya.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen