Overslaan en naar de inhoud gaan

Van der Poel kijkt 'met kippenvel' terug op winst Gold Race

Geplaatst opmaandag 30 december 2019 - 14:28

Mathieu van der Poel kijkt met kippenvel terug op de door hem gewonnen Amstel Gold Race van 21 april.

Dat zegt hij in gesprek met de NOS.

Onverwacht
De winst van Van der Poel kwam onverwachts. Het leek erop dat Julian Alaphilippe en Jakob Fuglsang de strijd om de winst met elkaar zouden aangaan. Het treuzelende tweetal, dat in een sprint à deux de race dacht te beslissen, werd echter tot ieders verbazing achterhaald.

'Extra mooi'
Een groepje achtervolgers kwam langszij, waarna Van der Poel als een duvel uit een doosje tevoorschijn kwam: met een ongelooflijke jump wist de Nederlander alles en iedereen af te troeven en de sprint te winnen. "Tot de laatste drie- of vierhonderd meter denk ik dat niemand het nog verwachtte", vertelt Van der Poel. "Dat maakt het extra mooi."

Heel speciaal
De wielrenner moest de winst even laten bezinken. "Toen ik achteraf de reacties van iedereen zag, had ik pas door dat het een heel speciaal moment was. Het is een van de enige koersen waar ik met kippenvel op terugkijk."

Lees ook: Sensationeel: Van der Poel wint Amstel Gold Race

Opa
De opa van Mathieu van der Poel, de Franse oud-wielrenner Raymond Poulidor, overleed in november. Van der Poel is 'erg blij' dat hij de overwinning nog heeft meegemaakt. "Ik vind het wel mooi, omdat hij altijd heeft gezegd dat ik op de weg ook zeker mijn stempel kon drukken. Daar heeft hij gelijk in gehad. Het is wel jammer dat er nooit een Tour met hem erbij zal zijn."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Speel zelf mee met het OLS op 5 juli!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en schiet mee
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen