Overslaan en naar de inhoud gaan

Van der Luer: 'Het begint weer te kriebelen'

Geplaatst opdinsdag 19 januari 2021 - 7:30

Eric van der Luer wil weer terug op het veld staan als trainer. "Het begint weer te kriebelen", zegt het icoon van Roda JC Kerkrade.

Van der Luer was maandagavond te gast in het L1-programma AvondGasten Sport.

Conflict
Van der Luer verdween in 2019 van het voetbalveld. De oud-voetballer was in dienst bij Roda JC, toen hij na een conflict besloot om weg te gaan bij de club waar hij zowel speler als (interim-) trainer was. Nu Van der Luer iets meer dan een jaar thuiszit begint het toch weer te kriebelen. "Ik heb een jaar geen wedstrijd gezien (door de coronacrisis zijn er geen toeschouwers welkom bij voetbalwedstrijden red.) en niet op het veld gestaan." En door een aantal dingen krijgt Van der Luer er weer zin in. "Dus ik ben vorige week zelf met een bal het veld op gegaan. Ik dacht even dat ik het zelf nog kan, maar dat viel de dag erna toch tegen. Dus het begint weer te kriebelen."

Van der Luer is op dit moment vooral bezig met de huishoudelijke klussen. "Ik heb de tuin gedaan, het plafond geschuurd, de vaatwasser in- en uitgebouwd. Noem het maar op."

Koeien
Van der Luer werd ook nog geconfronteerd met oude beelden. In een ver verleden was Van der Luer niet alleen voetballer, maar ook boer. Voor de camera's van L1 ging het Roda-icoon in op het verzoek om een koe te melken:

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen