Overslaan en naar de inhoud gaan

Van der Luer: 'Het begint weer te kriebelen'

Geplaatst opdinsdag 19 januari 2021 - 7:30

Eric van der Luer wil weer terug op het veld staan als trainer. "Het begint weer te kriebelen", zegt het icoon van Roda JC Kerkrade.

Van der Luer was maandagavond te gast in het L1-programma AvondGasten Sport.

Conflict
Van der Luer verdween in 2019 van het voetbalveld. De oud-voetballer was in dienst bij Roda JC, toen hij na een conflict besloot om weg te gaan bij de club waar hij zowel speler als (interim-) trainer was. Nu Van der Luer iets meer dan een jaar thuiszit begint het toch weer te kriebelen. "Ik heb een jaar geen wedstrijd gezien (door de coronacrisis zijn er geen toeschouwers welkom bij voetbalwedstrijden red.) en niet op het veld gestaan." En door een aantal dingen krijgt Van der Luer er weer zin in. "Dus ik ben vorige week zelf met een bal het veld op gegaan. Ik dacht even dat ik het zelf nog kan, maar dat viel de dag erna toch tegen. Dus het begint weer te kriebelen."

Van der Luer is op dit moment vooral bezig met de huishoudelijke klussen. "Ik heb de tuin gedaan, het plafond geschuurd, de vaatwasser in- en uitgebouwd. Noem het maar op."

Koeien
Van der Luer werd ook nog geconfronteerd met oude beelden. In een ver verleden was Van der Luer niet alleen voetballer, maar ook boer. Voor de camera's van L1 ging het Roda-icoon in op het verzoek om een koe te melken:

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen