Overslaan en naar de inhoud gaan

Van der Breggen rijdt woensdag eerste keer in regenboogtrui

Geplaatst opdinsdag 29 september 2020 - 22:47

Anna van der Breggen rijdt woensdag voor het eerst na het winnen van twee wereldtitels in haar regenboogtrui. Ze komt woensdag uit in de Waalse Pijl.

Van der Breggen, van het Limburgse team Boels-Dolmans gaf dinsdagmiddag in Maastricht een internationale persconferentie. Het vragenuur werd live gestreamd vanuit Maastricht en gaf veel internationale journalisten de kans om online een vraag te kunnen stellen aan de 30-jarige renster.

Kalender
Door het uitbreken van het coronavirus is de wielerkalender propvol. Veel tijd om te genieten van twee titels, de wegwedstrijd én de tijdrit, heeft Van der Breggen niet. "Normaal is het WK aan het einde van het seizoen. Maar nu moet je eigenlijk meteen weer door naar de volgende wedstrijd en dat maakt het wel lastig om jezelf te motiveren."

Waalse Pijl
Misschien is Van der Breggen wat vermoeid van een slopend seizoen, desalniettemin wil ze wel een gooi doen naar de titel in de Waalse Pijl. De afgelopen vijf jaar won Van der Breggen de klassieker. Ze krijgt concurrentie van Ashleigh Moolman en Lizzie Deignan. Danny Stam, ploegleider van Van der Breggen: "Anna heeft de grote doelen dit seizoen al gehaald. Het is de vraag hoe ze het verteerd heeft woensdag. Na de Waalse Pijl rijdt Anna ook Luik-Bastenaken-Luik en de Amstel Gold Race."

Tokio
Het uiteindelijke doel van Van der Breggen is presteren op de Olympische Spelen van Tokio. Ze pakte al de Olympische titel in Rio in de wegwedstrijd. Op haar palmares ontbreekt alleen nog de olympische tijdrit-titel. "Ik werk toe naar de Olympische Spelen van Tokio. Daarna stop ik met topsport en ga aan de slag als ploegleider. Daar kijk ik wel heel erg naar uit. Al is het wel een raar idee dat het nu de laatste keer is dat ik sommige wedstrijden rijd."

Nieuwe rensters
Volgend jaar gaat het team door onder de naam: SD Worx. De ploeg heeft alvast de talentvolle Demi Vollering voor de komende twee jaar weten vast te leggen. Ook de 34-jarige Ashleigh Moolman is toegevoegd aan de selectie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen