Overslaan en naar de inhoud gaan

Van der Breggen optimistisch over individuele tijdrit

Geplaatst opmaandag 18 september 2017 - 20:37

Nederland verschijnt dinsdag met drie toptroeven aan de start van het WK tijdrijden. En één daarvan is Anna van der Breggen van team Boels-Dolmans.

In het Noorse Bergen hoopt zij de andere twee Nederlandse wielrensters, Annemiek van Vleuten en Ellen van Dijk, achter zich te houden.

Teleurstelling
Zondag liep Van der Breggen (27) met haar ploeg tegen een teleurstelling aan door het missen van het goud tijdens de ploegentijdrit. "Die tegenvaller was echt niet zo groot als iedereen dacht. Tweede worden is ook nog goed, en ik voelde me prima. Al betekent dat niet dat ik dan automatisch ook in een individuele tijdrit zo voor de dag kom."

Kapot gaan
Voor de rit van dinsdag heeft zij goede hoop. "De vorm is goed", aldus Van der Breggen. "Bij een ploegentijdrit gaat het om veel intervallen kunnen rijden, korte stukjes met een hoge snelheid op kop en dan weer proberen te herstellen. In een individuele tijdrit moet je kunnen indelen en zorgen dat je niet te vroeg kapot gaat."

De vrouwen zullen dinsdag om 15:35 uur beginnen aan het parcours van 21,1 kilometer.

Wil je ook kans maken op VIP-kaarten voor Kermis Weert?
Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen