Overslaan en naar de inhoud gaan

Van de Bunt: 'De Leuf heeft een ster gewonnen'

Geplaatst opmaandag 17 november 2014 - 13:16

Hoewel restaurant De Leuf in Ubachsberg van twee naar één Michelin-ster is gegaan, is eigenaresse Sandra van de Bunt vooral heel trots op de ster.

"Het geeft mij enorme voldoening om te horen dat De Leuf voor het jaar 2015 toch weer is gewaardeerd met een Michelin-ster", laat Sandra van de Bunt optekenen.

Overlijden
Chefkok Paul van de Bunt overleed in april van dit jaar plotseling. Aangezien de Michelin-sterren verbonden zijn aan de chefkok van een restaurant, was de grote vraag of De Leuf haar tweesterrenstatus kon behouden. Dat lukte niet.

"Met het overlijden van mijn man is er een ster uit mijn leven verdwenen. De twee Michelin-sterren, die hij met talent en hard werken bij elkaar heeft gekookt, heeft hij mee naar boven genomen. En dat komt hem toe", zegt zijn vrouw.

Jonge chefkok
Chefkok Bas van Kranen, de voormalig rechterhand van Paul van de Bunt, heeft het stokje van hem overgenomen. De 24-jarige chefkok wordt geassisteerd door Bas van de Bunt (ook een twintiger).

Trots
"Het mag een wonder worden genoemd dat dit zeer jonge team erin geslaagd is om een Michelin-ster te veroveren. Met recht mag ik daarom zeggen dat De Leuf vandaag (maandag red.) een ster heeft gewonnen", meldt Sandra van de Bunt.

Lees ook: De Leuf verliest tweede Michelin-ster

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Limburgs sterrenrestaurant verliest chef aan eind van jaar
Restaurant Horeca Uiteten
De Leuf verliest tweede Michelin-ster
Restaurant Horeca Uiteten
Chef-kok De Leuf uitgeroepen tot Talent van het Jaar
sterren keuken chef-kok chefkok restaurant sterrenmaaltijd stock
Recordomzet voor Limburgse toprestaurants: beste zomer ooit
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen