Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Dam geeft geen geld, maar wil boeren wel helpen

Geplaatst opwoensdag 29 juni 2016 - 14:04

Staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken nam woensdag geen zak geld mee bij zijn bezoek aan boeren die getroffen zijn door het noodweer van de afgelopen weken.

Toch zegt hij dat de boeren niet met lege handen achter blijven.

Steunen
Van Dam wil de gevolgen van het noodweer niet aanmerken als nationale ramp, maar hij zegt dat hij de boeren wel op de achtergrond in het lobbycircuit gaat steunen. Daarnaast gaat hij met banken praten over overbruggingskredieten, zoals de Limburgs Land- en Tuinbouwbond wil.

Werktijdverkorting
Ook beloofde Van Dam in gesprek te gaan met het ministerie van Sociale Zaken over een eventuele werktijdverkorting. Dit systeem werd een aantal jaar geleden toegepast bij NedCar. Personeel werkt dan minder, en krijgt een gedeeltelijke ww-uitkering. Al deze maatregelen zouden de landbouwers financieel kunnen helpen, denkt de staatssecretaris.

Erkenning
De LLTB is blij dat Van Dam het probleem serieus neemt, maar is niet tevreden met de toezeggingen. De bond gaat in de Tweede Kamer lobbyen met als doel toch een erkenning te krijgen als nationale ramp.

50 tot 100 miljoen
Staatssecretaris van Dam bezocht een leliebollenteler in Weert en een agrarisch bedrijf in Someren. De Weerter ondernemer is één van de agrariërs in Limburg met veel schade. Zijn hele perceel met leliebollen, zo'n drie tot vier hectare, is verloren gegaan door het noodweer. De totale schade in Limburg wordt geschat op 50 tot 100 miljoen euro geschat.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen