Overslaan en naar de inhoud gaan

Van corruptie verdachte politieagent vrijdag voorgeleid

Geplaatst opdonderdag 22 januari 2015 - 11:29

De 38-jarige politieman die verdacht wordt van ambtelijke corruptie wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De agent werd dinsdagochtend aangehouden. De Kerkradenaar zou zijn geheimhoudingsplicht geschonden hebben door (tegen betaling) gegevens uit de politiesystemen aan anderen door te geven. Daarnaast wordt hij verdacht van valsheid in geschrifte bij het noteren van zijn gewerkte uren.

Onderzoek
De arrestatie was een gevolg van een onderzoek binnen de politie Limburg. Later is dit onderzoek uitgebreid met agenten van buiten Limburg. De Rijksrecherche heeft een adviserende rol in dit onderzoek.

Lees ook: Politieman uit Kerkrade opgepakt voor corruptie

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Politieman uit Kerkrade opgepakt voor corruptie
Schietende agent uit Kerkrade moet twee jaar cel in
Schietende agent in hoger beroep tegen celstraf
Grote verontwaardiging na veroordeling schietende agent
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen