Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Van Bommel zet vraagtekens bij pamperen voetballers

Geplaatst opvrijdag 17 november 2017 - 14:06

Voormalig topvoetballer Mark van Bommel zet zijn vraagtekens bij de manier waarop Nederlandse jeugdspelers vandaag de dag begeleid worden.

De Maasbrachtenaar traint sinds dit seizoen de Onder 19-lichting van PSV en ziet van dichtbij hoe de manier van opleiden is veranderd.

Plan
De laatste jaren riepen jeugdspelers vaker dat de club waar ze speelden geen 'plan' heeft. "Tegenwoordig is er voor elke speler een ontwikkelingsplan en zijn er meerdere 'pop-gesprekken' in een jaar", vertelt Van Bommel in De Telegraaf. "Destijds hadden wij één gesprek per jaar: je mocht blijven of je moest weg. Nu denken we dat we talenten beter voorbereiden, we zijn constant met ze bezig. Daar moeten we niet in doorslaan."

Mentaliteit
Van Bommel wil als trainer vooral hameren op mentaliteit. "Ik heb een idee over voetbal en daar horen een hoge intensiteit en een goede instelling bij, omdat topvoetbal zoveel vraagt. Jaap Stam, Ruud van Nistelrooij en ik behoorden nooit tot de besten in de jeugd en kwamen tot onder 17 niet in aanmerking voor Oranje-teams. Maar we gaven dag en nacht 100 procent."

Topspeler
Uiteindelijk groeide de middenvelder uit tot een topspeler. Hij speelde 79 wedstrijden voor Oranje en kwam tot 647 wedstrijden op het hoogste niveau. In die wedstrijden scoorde hij 87 keer en gaf hij 80 beslissende passes. Het jeugdproduct van Fortuna Sittard werd daarnaast kampioen met AC Milan, FC Barcelona, Bayern München en PSV en won eenmaal de Champions League.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen