Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Bommel zet vraagtekens bij pamperen voetballers

Geplaatst opvrijdag 17 november 2017 - 14:06

Voormalig topvoetballer Mark van Bommel zet zijn vraagtekens bij de manier waarop Nederlandse jeugdspelers vandaag de dag begeleid worden.

De Maasbrachtenaar traint sinds dit seizoen de Onder 19-lichting van PSV en ziet van dichtbij hoe de manier van opleiden is veranderd.

Plan
De laatste jaren riepen jeugdspelers vaker dat de club waar ze speelden geen 'plan' heeft. "Tegenwoordig is er voor elke speler een ontwikkelingsplan en zijn er meerdere 'pop-gesprekken' in een jaar", vertelt Van Bommel in De Telegraaf. "Destijds hadden wij één gesprek per jaar: je mocht blijven of je moest weg. Nu denken we dat we talenten beter voorbereiden, we zijn constant met ze bezig. Daar moeten we niet in doorslaan."

Mentaliteit
Van Bommel wil als trainer vooral hameren op mentaliteit. "Ik heb een idee over voetbal en daar horen een hoge intensiteit en een goede instelling bij, omdat topvoetbal zoveel vraagt. Jaap Stam, Ruud van Nistelrooij en ik behoorden nooit tot de besten in de jeugd en kwamen tot onder 17 niet in aanmerking voor Oranje-teams. Maar we gaven dag en nacht 100 procent."

Topspeler
Uiteindelijk groeide de middenvelder uit tot een topspeler. Hij speelde 79 wedstrijden voor Oranje en kwam tot 647 wedstrijden op het hoogste niveau. In die wedstrijden scoorde hij 87 keer en gaf hij 80 beslissende passes. Het jeugdproduct van Fortuna Sittard werd daarnaast kampioen met AC Milan, FC Barcelona, Bayern München en PSV en won eenmaal de Champions League.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen