Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Van Bommel zet vraagtekens bij pamperen voetballers

Geplaatst opvrijdag 17 november 2017 - 14:06

Voormalig topvoetballer Mark van Bommel zet zijn vraagtekens bij de manier waarop Nederlandse jeugdspelers vandaag de dag begeleid worden.

De Maasbrachtenaar traint sinds dit seizoen de Onder 19-lichting van PSV en ziet van dichtbij hoe de manier van opleiden is veranderd.

Plan
De laatste jaren riepen jeugdspelers vaker dat de club waar ze speelden geen 'plan' heeft. "Tegenwoordig is er voor elke speler een ontwikkelingsplan en zijn er meerdere 'pop-gesprekken' in een jaar", vertelt Van Bommel in De Telegraaf. "Destijds hadden wij één gesprek per jaar: je mocht blijven of je moest weg. Nu denken we dat we talenten beter voorbereiden, we zijn constant met ze bezig. Daar moeten we niet in doorslaan."

Mentaliteit
Van Bommel wil als trainer vooral hameren op mentaliteit. "Ik heb een idee over voetbal en daar horen een hoge intensiteit en een goede instelling bij, omdat topvoetbal zoveel vraagt. Jaap Stam, Ruud van Nistelrooij en ik behoorden nooit tot de besten in de jeugd en kwamen tot onder 17 niet in aanmerking voor Oranje-teams. Maar we gaven dag en nacht 100 procent."

Topspeler
Uiteindelijk groeide de middenvelder uit tot een topspeler. Hij speelde 79 wedstrijden voor Oranje en kwam tot 647 wedstrijden op het hoogste niveau. In die wedstrijden scoorde hij 87 keer en gaf hij 80 beslissende passes. Het jeugdproduct van Fortuna Sittard werd daarnaast kampioen met AC Milan, FC Barcelona, Bayern München en PSV en won eenmaal de Champions League.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Advertentie
Unieke overzichtstentoonstelling 50 Jaar Thielen wegens groot succes verlengd!

De tentoonstelling 50 Jaar Thielen - De ogen van de meester in het Limburgs Museum en de inleidende tentoonstelling 50 Jaar Thielen – Schetsen en tekeningen in Museum van Bommel van Dam zijn vanwege succes verlengd tot en met 10 juni. De belangstelling voor de grootse schilderwerken en de schetsen van Evert Thielen is overweldigend - inmiddels staat de teller al op 50.000 bezoekers. Dit is een verzesvoudiging van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar.

Bekijk de tentoonstelling hier
Advertentie
IKEA feliciteert alle ouders met een nieuw wonder!

Is er bij jou in de familie in 2018 een baby'tje geboren? En woont de kleine in Limburg? Stuur dan tussen 15 april en 5 mei een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

IKEA feliciteert in ieder geval alle trotse ouders met de geboorte van een nieuw wonder!

alles over de babyfoto-actie van 1Limburg
Nomineer iemand voor een Limburgs Lintje
Uitgelicht
Wie verdient een Limburgs Lintje?

Welke Limburger verdient zo’n lintje en waarom? Wie heeft er altijd een luisterend oor, wie past er vaak op de kinderen, wie zet koffie voor de hele vereniging?

Het zou ons behagen wanneer je hem of haar nomineert. Wie weet komen wij dan die dag een Limburgs Lintje brengen. Live op L1 Radio!

Nomineer iemand voor het Limburgs Lintje
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen