Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Bommel zet PSV-deur open voor gestopte Sneijder

Geplaatst opmaandag 12 augustus 2019 - 22:08

Recordinternational Wesley Sneijder (35) is wat Mark van Bommel betreft welkom bij PSV. De middenvelder maakte maandag bekend dat hij stopt als profvoetballer en volgens Van Bommel schuilt er een trainer in zijn voormalig ploeggenoot.

Dat vertelt de oefenmeester uit Maasbracht tegen Voetbal International. "Ik heb al tegen hem gezegd dat als hij hulp nodig heeft, hij bij PSV altijd welkom is."

Wereld van Wes
Van Bommel stopte in 2013 en stortte zich vervolgens op het trainersvak. Hij denkt en verwacht dat Sneijder, met wie hij samenspeelde in Oranje, hetzelfde pad bewandelt. "Het is Wes zijn wereld, hij kent iedereen en maakt makkelijk contact. Als speler was hij altijd al bezig met het spel, hij dacht veel na over voetbal."

Grote speler
Sneijder is één van de lastigste tegenstanders die Van Bommel heeft getroffen, vertelt hij. "Ik moest kort op hem zitten, want die kleine was zo perfect tweebenig dat hij aan beide kanten wegdraaide. Het zorgde ervoor dat we vaak in duel kwamen. Wesley noemde mij wel eens zijn moeilijkste tegenstander. Nou, andersom was hetzelfde hoor. Geweldige trap, formidabele techniek, een winnaar. Wesley is een van de grootste spelers die we ooit hebben gehad."

Champions League-finale
De twee oud-internationals speelden 39 keer samen in Oranje. Slechts zes keer verloren ze samen. Van Bommel en Sneijder stonden ook tien keer tegenover elkaar. Zo speelde die eerste bij PSV toen Sneijder bij Ajax zat, stond Van Bommel onder contract bij AC Milan toen zijn collega bij Internazionale speelde en troffen de twee elkaar in de Champions League-finale tussen Bayern München en Internazionale. Sneijder en de zijnen wonnen die kraker met 2-0.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen