Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Bommel dieper in problemen na verlies tegen Willem II

Geplaatst opzondag 10 november 2019 - 16:45

PSV is hard op weg alle negatieve clubrecords te breken. De in crisis verkerende Eindhovenaren moesten zondag in de eredivisie ook hun meerdere erkennen in Willem II: 2-1.

PSV haalde uit de laatste vier competitieduels slechts één punt. PSV moet zich daardoor voorlopig richten op het verdedigen van de derde plaats.

Verliesreeks
PSV is nu, de Europa League ook meegerekend, al zes achtereenvolgende wedstrijden zonder overwinning. Dat gebeurde voor het laatst in november/december 2013 onder leiding van Phillip Cocu. PSV eindigde dat seizoen als vierde.

Van Bommel
De komende interlandperiode komt als geroepen voor PSV en trainer Mark van Bommel, die onder steeds grotere druk komt te staan. Algemeen directeur Toon Gerbrands riep na de ruime nederlaag van donderdag in de Europa League tegen LASK Linz (4-1) de supporters op vooral de club te steunen. Ook volgde een gesprek met een afvaardiging van de fans, waar naast Van Bommel en Gerbrands ook technisch manager John de Jong aanschoof.

Geen aftocht
Van Bommel zei kort voor het duel met Willem II nog ook bij een nederlaag niet aan een vertrek te denken. "Als ik de spelers kwijt ben, dan stap ik zelf op", aldus de Limburger, die Jeroen Zoet slachtofferde. De doelman maakt in de ogen van Van Bommel te veel fouten. Oud-VVV-keeper Lars Unnerstall kreeg in Tilburg de voorkeur.

Falende verdediging
PSV kwam al na 7 minuten op achterstand. Beide vleugelverdedigers mochten zich dat aanrekenen. Rechtsback Denzel Dumfries was Mats Köhlert kwijt. De Duitser stelde bij de tweede paal Ché Nunnely in staat te scoren. Linksback Michal Sadilek kwam veel te laat.

Onmacht
De Eindhovenaren kregen in het vervolg van de eerste helft via Bruma en Cody Gakpo wel twee kansen, maar zij scoorden allebei niet. Bruma stuitte op doelman Timon Wellenreuther en Gakpo trapte de bal tegen de lat.

Geen redden aan
Willem II bleek trefzekerder, opnieuw in de omschakeling. Nunnely schoot de bal in de 64ste minuut in de verre hoek raak. Met het inbrengen van Konstantinos Mitroglou en Gastón Pereiro probeerde Van Bommel nog te redden wat er te redden viel. Pereiro verkleinde in de 85ste minuut de achterstand, maar een nieuwe nederlaag kon niet worden voorkomen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen