Overslaan en naar de inhoud gaan

'Van Bommel beste trainer sinds Louis van Gaal'

Geplaatst opmaandag 3 september 2018 - 7:49

In zijn eerste weken als hoofdtrainer van PSV heeft Mark van Bommel grote indruk gemaakt. Volkskrant-journalist en voetbalanalist Willem Vissers noemt het zelfs, in potentie, de beste Nederlandse trainer sinds Louis van Gaal.

Dat schrijft de in Echt geboren voetbalvolger in zijn column.

Oud-internationals
De nodige oud-internationals hadden de afgelopen jaren een topclub onder hun hoede. Frank de Boer trainde Ajax en werd meermaals kampioen van Nederland, Philip Cocu bereikte hetzelfde met PSV en Giovanni van Bronckhorst won in drie jaar vijf prijzen met Feyenoord. Toch ziet Vissers in Van Bommel dé nieuwe ster van het trainersgilde. "Hij is wat harder dan De Boer, progressiever dan Cocu en veelzijdiger dan Van Bronckhorst."

Snelle stempel
Vissers is vooral onder de indruk van de snelheid waarmee de voormalig speler van Fortuna Sittard en FC Barcelona zijn stempel heeft gedrukt op het spel van PSV. Afgelopen wedstrijd, thuis tegen NAC Breda, bleven zijn spelers gaan. Zelfs bij een 5-1 voorsprong. Typerend voor de stijl van Van Bommel, stelt Vissers.

Limburgs wijwater
De voetbalanalist denkt dat de Maasbrachtenaar stiekem meer op Louis van Gaal lijkt dan hij zelf dacht. "Hij kreeg als speler van Bayern München ruzie met trainer Louis van Gaal. Vermoedelijk was dat geen toeval. Hoe anders ook, Van Bommel heeft trekken van Van Gaal, al is hij dan gedoopt met wijwater uit Limburg."

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen