Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Bommel barstte in tranen uit na ruzie met Van Gaal

Geplaatst opwoensdag 4 januari 2017 - 14:13

Dat Mark van Bommel en Louis van Gaal geen dikke vrienden zijn, is al bekend. Maar de ex-profvoetballer doet in een interview een boekje open over zijn relatie met zijn voormalige trainer.

Van Bommel had het prima naar zijn zin bij Bayen München, totdat Louis van Gaal er trainer werd.

Zware discussie
De voetballer uit Maasbracht kwam als captain van de
Rekordmeister hard in aanvaring met zijn baas. "Ik was aanvoerder, dus ik beschermde ook de kleedkamer. Dat escaleerde in de winter van 2010", vertelt Van Bommel in een interview aan Kees Jansma van FOX Sports. "Ik had een hele zware discussie met hem. Louis kan alles hebben, maar je moet niet tegen hem ingaan."

Scheldpartij
Toen de Limburger dat toch deed, liepen de gemoederen hoog op. "Normaal is Louis altijd aan het woord, maar toen was ik twee-drie minuten aan het woord. Toen heb ik alles eruit gegooid wat ik vond, tot een scheldpartij aan toe."

Huilen
Na zijn tirade beende Van Bommel boos de kleedkamer uit. "Toen kwam ik de fysio tegen. Ik zeg tegen hem: 'Het is afgelopen'. Daarna barstte ik zelfs in huilen uit, zo emotioneel was ik", biecht hij op. "Ik heb met hem besproken wat ik gezegd had. Ik zeg: 'Ik moet weg hier'."

En zo geschiedde: Van Bommel verruilde Bayern München die winter voor AC Milan. Van Gaal heeft hij daarna nooit meer een hand gegeven.

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen