Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Asten naast het podium in Leipzig

Geplaatst opzondag 20 januari 2019 - 21:10

Springruiter Leopold van Asten heeft bij de wereldbeker in Leipzig naast een podiumplaats gegrepen.

De 42-jarige Venraynaar maakte in de barrage met zijn schimmel VDL Groep Beauty een springfout en eindigde daardoor als zesde.

Podium
De winst ging naar de Duitser Christian Ahlmann, die met Caribis Z foutloos bleef en de beste tijd neerzette (40,70 seconden). Ahlmann had op het podium gezelschap van de Belg François Mathy junior (tweede in 41,49) en Lorenzo De Luca uit Italië (derde in 42,19).

Springfout
Van Asten was qua tijd weliswaar sneller dan de nummers twee en drie, maar zijn springfout kostte hem een podiumplaats. Maikel van der Vleuten gaf al tijdens de eerste omloop op met Idi Utopia.

Chardon
Menner Bram Chardon eindigde bij de wereldbekerwedstrijd vierspannen in de Duitse stad als tweede, achter de Australische wereldkampioen Boyd Exell. Zijn vader IJsbrand Chardon maakte een fout en werd daardoor achtste en laatste. Koos de Ronde eindigde als vierde.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen