Overslaan en naar de inhoud gaan

Van Aert na winst Gold Race: 'Een van de mooiere koersen'

Geplaatst opzondag 18 april 2021 - 20:28

Wout van Aert is blij met zijn zege in de Amstel Gold Race. "Het is een van de mooiere koersen van het jaar", zei de Belg na afloop.

Van Aert won exact dertig jaar na de winst van zijn ploegleider Frans Maassen uit Haelen.

Niet door
De Jumbo-Visma-renner had zelf niet door dat hij gewonnen had nadat hij de finishstreep passeerde. Op de finishfoto bleek het uiteindelijk een verschil van een millimeter. "Het was niet de bedoeling om het spannend te maken. Het was lang twijfelen tot het bericht kwam." Dertig jaar geleden won ploegleider Frans Maassen dus ook de Amstel Gold Race. "Frans zegt het hele jaar dat het de belangrijkste koers is van het seizoen. Het is een mooi moment om die zege aan hem te schenken. Het is een van de topkoersen van het seizoen."

Van Aert zag de overwinning dus niet aankomen, al had hij er voor de start wel al aan gedacht. "Ik zag Marianne Vos winnen in de bus en toen flitste door mijn hoofd dat het ook een goed voorteken was." Van Aert en Vos, ploeggenoten bij Jumbo-Visma, wonnen ook op één dag tijdens Gent-Wevelgem.

Perfect moment
Van Aert werd afgelopen woensdag in de Brabantse Pijl nog geklopt door Tom Pidcock. Volgens oud-wielrenner Bram Tankink zijn er twee redenen waarom Van Aert in de Gold Race won. "In de Brabantse Pijl is het iets bergop en in de Gold Race gaat het iets bergaf. Daarnaast gaat hij op het goede moment aan. Als hij eerder was aangegaan, was hij sowieso geklopt en als hij te laat aangaat, kan Pidcock snel uit het wiel komen." Gert Jakobs, ook oud-wielrenner, vindt de prestatie van Van Aert fantastisch: "Je bent de grote favoriet met Roglic en dan geef ik je het te doen. Je kunt er alleen maar een buiging voor maken."

Bling
Michael Matthews, met de bekende bijnaam Bling, eindigde als vierde. Matthews vond de koers minder zwaar dan hij vooraf had gedacht. "De race opende zich later dan verwacht. Uiteindelijk deden we goed werk en het is geen slecht resultaat", aldus de Australiër.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen