Overslaan en naar de inhoud gaan

Valse start in Vuelta voor Poels en Jumbo-Visma

Geplaatst opzaterdag 24 augustus 2019 - 21:00

Wout Poels had zich de start van de Vuelta a España waarschijnlijk anders voorgesteld. Zijn ploeg eindigde als elfde in de ploegentijdrit.

Team Ineos, de ploeg van Poels, had een mindere dag. Het achttal van het voormalige Team Sky verloor 25 seconden op dagwinnaar Astana Pro en moest dus met een elfde plaats genoegen nemen.

Dramatische dag
Ook de renners van de Nerderlands formatie Jumbo-Visma zijn dramatisch aan de Vuelta begonnen. De ploeg gold als favoriet voor de overwinning in de ploegentijdrit in Torrevieja, maar smakte na bijna acht kilometer in een bocht bijna volledig tegen de grond. Jumbo-Visma verloor uiteindelijk veertig seconden op Astana, dat de 13,4 kilometer lange tijdrit tussen Salinas en Torrevieja afraffelde in 14 minuten en 51 seconden. De Colombiaan Miguel Angel Lopez kwam als eerste over de streep en draagt zondag in de etappe van Benidorm naar Calpe de leiderstrui.

Gemiste kans
Jumbo-Visma, de toekomstige ploeg van Tom Dumoulin, had historie kunnen schrijven door zowel in de Giro d'Italia en de Tour de France als in de Vuelta a España de eerste etappe te winnen. Roglic won de openingstijdrit in Italië en Mike Teunissen won de eerste etappe in de Ronde van Frankrijk. De Nederlandse ploeg verloor in de tijdrit in Torrevieja al in de eerste kilometer Sep Kuss met materiaalpech. De Amerikaan moest de resterende kilometers in zijn eentje afleggen en kwakte in de laatste kilometers nog tegen het asfalt.

Dat laatste overkwam meerdere renners, doordat er om onverklaarbare redenen water op het parcours lag.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen