Overslaan en naar de inhoud gaan

Valse start in Vuelta voor Poels en Jumbo-Visma

Geplaatst opzaterdag 24 augustus 2019 - 21:00

Wout Poels had zich de start van de Vuelta a España waarschijnlijk anders voorgesteld. Zijn ploeg eindigde als elfde in de ploegentijdrit.

Team Ineos, de ploeg van Poels, had een mindere dag. Het achttal van het voormalige Team Sky verloor 25 seconden op dagwinnaar Astana Pro en moest dus met een elfde plaats genoegen nemen.

Dramatische dag
Ook de renners van de Nerderlands formatie Jumbo-Visma zijn dramatisch aan de Vuelta begonnen. De ploeg gold als favoriet voor de overwinning in de ploegentijdrit in Torrevieja, maar smakte na bijna acht kilometer in een bocht bijna volledig tegen de grond. Jumbo-Visma verloor uiteindelijk veertig seconden op Astana, dat de 13,4 kilometer lange tijdrit tussen Salinas en Torrevieja afraffelde in 14 minuten en 51 seconden. De Colombiaan Miguel Angel Lopez kwam als eerste over de streep en draagt zondag in de etappe van Benidorm naar Calpe de leiderstrui.

Gemiste kans
Jumbo-Visma, de toekomstige ploeg van Tom Dumoulin, had historie kunnen schrijven door zowel in de Giro d'Italia en de Tour de France als in de Vuelta a España de eerste etappe te winnen. Roglic won de openingstijdrit in Italië en Mike Teunissen won de eerste etappe in de Ronde van Frankrijk. De Nederlandse ploeg verloor in de tijdrit in Torrevieja al in de eerste kilometer Sep Kuss met materiaalpech. De Amerikaan moest de resterende kilometers in zijn eentje afleggen en kwakte in de laatste kilometers nog tegen het asfalt.

Dat laatste overkwam meerdere renners, doordat er om onverklaarbare redenen water op het parcours lag.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen