Overslaan en naar de inhoud gaan

Valse start in Vuelta voor Poels en Jumbo-Visma

Geplaatst opzaterdag 24 augustus 2019 - 21:00

Wout Poels had zich de start van de Vuelta a España waarschijnlijk anders voorgesteld. Zijn ploeg eindigde als elfde in de ploegentijdrit.

Team Ineos, de ploeg van Poels, had een mindere dag. Het achttal van het voormalige Team Sky verloor 25 seconden op dagwinnaar Astana Pro en moest dus met een elfde plaats genoegen nemen.

Dramatische dag
Ook de renners van de Nerderlands formatie Jumbo-Visma zijn dramatisch aan de Vuelta begonnen. De ploeg gold als favoriet voor de overwinning in de ploegentijdrit in Torrevieja, maar smakte na bijna acht kilometer in een bocht bijna volledig tegen de grond. Jumbo-Visma verloor uiteindelijk veertig seconden op Astana, dat de 13,4 kilometer lange tijdrit tussen Salinas en Torrevieja afraffelde in 14 minuten en 51 seconden. De Colombiaan Miguel Angel Lopez kwam als eerste over de streep en draagt zondag in de etappe van Benidorm naar Calpe de leiderstrui.

Gemiste kans
Jumbo-Visma, de toekomstige ploeg van Tom Dumoulin, had historie kunnen schrijven door zowel in de Giro d'Italia en de Tour de France als in de Vuelta a España de eerste etappe te winnen. Roglic won de openingstijdrit in Italië en Mike Teunissen won de eerste etappe in de Ronde van Frankrijk. De Nederlandse ploeg verloor in de tijdrit in Torrevieja al in de eerste kilometer Sep Kuss met materiaalpech. De Amerikaan moest de resterende kilometers in zijn eentje afleggen en kwakte in de laatste kilometers nog tegen het asfalt.

Dat laatste overkwam meerdere renners, doordat er om onverklaarbare redenen water op het parcours lag.

Cultura Nova volg je bij L1!
Ga naar L1.nl/CulturaNova

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen