Overslaan en naar de inhoud gaan

Vals alarm om pakje met speelgoed in Beek

Geplaatst opwoensdag 25 november 2020 - 11:06

Een volgens gemeentemedewerkers verdacht pakketje heeft woensdagmorgen voor consternatie gezorgd op het gemeentehuis in Beek.

Ambtenaren ontdekten het pakje woensdagmorgen in de postkamer het pand aan de Raadhuisstraat. Na alle eerdere meldingen over poederbrieven in Nederland namen de medewerkers het zekere voor het onzekere. Ze waarschuwden de hulpdiensten, het gebouw ging op slot.

Speelgoed
Volgens een woordvoerder van de politie is het pakketje meteen onderzocht, en bleek er niks aan de hand te zijn. In het pakje bleek kinderspeelgoed te zitten. "Dat was bedoeld voor iemand die het goed kan gebruiken in deze periode", ligt een gemeentewoordvoerster toe. "Maar omdat het om een rammelend doosje ging vertrouwden de medewerkers het niet en waarschuwden ze de hulpdiensten." Daarop werd het gemeentehuis tijdelijk gesloten.

Onschuldig
Rond 11:00 uur werd duidelijk dat het om een kinderlijk onschuldig pakketje ging, en werd het gebouw weer vrijgegeven. "De gemeentewerkers hebben in ieder geval goed gehandeld toen ze het in hun ogen verdacht pakketje ontdekten", voegt de woordvoerder van de politie toe.

Poederpost
De afgelopen weken is Nederland al verschillende keren opgeschrikt door poederbrieven. Er werden er zo'n twintig bezorgd bij onder meer ziekenhuizen, kantoorpanden en uitgeverijen. In Limburg werd afgelopen week zo'n brief ontdekt bij de spoedeisende hulp van het Laurentius Ziekenhuis in Roermond.

Lees ook: Poederbrief bezorgd bij ziekenhuis Roermond

Een melding over een verdacht pakketje bij het VieCuri in Venray bleek eveneens loos alarm.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen