Overslaan en naar de inhoud gaan

Vallende sterren zondagochtend goed te zien

Geplaatst opdonderdag 19 oktober 2017 - 12:17

De jaarlijkse Orionidenzwerm is naar verwachting komend weekend goed te zien vanuit Limburg.

Meteo Limburg verwacht dat het zondagmorgen vroeg vrij helder is.

Orion
Op dat moment beweegt de baan van de aarde rond de zon door het spoor stofdeeltjes dat in 1986 werd achtergelaten door de komeet Halley. Als zo'n stofdeeltje in de dampkring terecht komt, is de op aarde te zien als een vallende ster of meteoor. Elk jaar trekt de aarde in de tweede helft van oktober door de Orionidenzwerm. Die heet zo omdat de vallende sterren uit het sterrenbeeld Orion lijken te komen.

De Orionidenregen is niet de meest spectaculaire vallende sterrenregen. In augustus komt bijvoorbeeld ieder jaar de Perseïdenregen voorbij, waarbij er veel meer stofdeeltjes in de dampkring verbranden.

Kijk voor de uitgebreide weersverwachting op 1limburg.nl/weer

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen