Overslaan en naar de inhoud gaan

Vallende Dumoulin van derde naar tweede plek in Giro

Geplaatst opdinsdag 15 mei 2018 - 17:25

Tom Dumoulin is dinsdag één plekje opgeschoven in het klassement van de Giro d'Italia.

De Limburger kwam in de zware rit tussen Penne en Gualdo Taldino wel ten val. Matej Mohoric klopte medevluchter Nico Denz in een sprint en won de etappe.

Mis
Het ging ongeveer twintig kilometer voor de finish mis voor Dumoulin. Bij de val liep zijn fiets averij op, waardoor hij ook nog van fiets moest wisselen. De val had amper fysieke gevolgen voor de Maastrichtenaar. Hij wist met hulp van enkele ploeggenoten relatief snel weer bij de groep met favorieten aan te sluiten.

Chaves
Wie niet in die groep over de finish kwam, was Esteban Chaves. De nummer twee van de tussenstand kon, vooral door een pollenallergie, het peloton vrijwel direct niet meer volgen en kwam op grote achterstand over de finishstreep.

41 seconden
Dumoulin profiteerde van de off-day van de Colombiaan en is nu opnieuw de nummer twee in het klassement. Leider Simon Yates liep wel drie seconden uit op Dumoulin, omdat hij een tussensprint won. Het verschil tussen de twee bedraagt 41 seconden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen