Overslaan en naar de inhoud gaan

Vallende Dumoulin van derde naar tweede plek in Giro

Geplaatst opdinsdag 15 mei 2018 - 17:25

Tom Dumoulin is dinsdag één plekje opgeschoven in het klassement van de Giro d'Italia.

De Limburger kwam in de zware rit tussen Penne en Gualdo Taldino wel ten val. Matej Mohoric klopte medevluchter Nico Denz in een sprint en won de etappe.

Mis
Het ging ongeveer twintig kilometer voor de finish mis voor Dumoulin. Bij de val liep zijn fiets averij op, waardoor hij ook nog van fiets moest wisselen. De val had amper fysieke gevolgen voor de Maastrichtenaar. Hij wist met hulp van enkele ploeggenoten relatief snel weer bij de groep met favorieten aan te sluiten.

Chaves
Wie niet in die groep over de finish kwam, was Esteban Chaves. De nummer twee van de tussenstand kon, vooral door een pollenallergie, het peloton vrijwel direct niet meer volgen en kwam op grote achterstand over de finishstreep.

41 seconden
Dumoulin profiteerde van de off-day van de Colombiaan en is nu opnieuw de nummer twee in het klassement. Leider Simon Yates liep wel drie seconden uit op Dumoulin, omdat hij een tussensprint won. Het verschil tussen de twee bedraagt 41 seconden.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen