Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Vallen en opstaan, maar vooral ijspret in Limburgse natuur

Geplaatst opdinsdag 22 januari 2019 - 16:36

Schaatsliefhebbers in Limburg konden hun geluk niet op: door de aanhoudende vorst werd er op verschillende plekken in Limburg flink geschaatst.

Onder andere in natuurgebied de Eijsder Beemden werden, nog voor de sneeuwval, veel schaatsers gespot.

Kraken en ontdekken
Over de ijsdikte leken de schaatsers zich niet druk te maken. "Gister was het nog een beetje kraken en ontdekken, maar vandaag is het voor ons dik genoeg en is het heerlijk vertoeven", zegt student Tim tegen L1. "De Eijsder Beemden is één van de weinige plekken waar je als het een beetje vriest een beetje uit de voeten kan. Het is niet zo diep hier en aan de randen kan je heerlijk schaatsen."

Uiteraard ging dat ook gepaard met de nodige valpartijen, zoals op deze video te zien is.

Sneeuwval en schaatscultuur
"Als het sneeuwt durf ik hier niet te schaatsen, want dan zie je niet waar je schaatst en kun je een wak over het hoofd zien", zegt schaatser Arie van der Pad. Hij merkt een groot verschil in de schaatscultuur tussen Limburg en noordelijkere provincies en merkt dat vooral aan het niveau. "Hier wordt gewoon veel minder geschaatst. Als ik in het noorden schaats dan ben ik een krabbelaar en hier kan ik nog een beetje meekomen."

L1mburg Centraal
Meer hierover in L1mburg Centraal

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen