Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Vallen en opstaan, maar vooral ijspret in Limburgse natuur

Geplaatst opdinsdag 22 januari 2019 - 16:36

Schaatsliefhebbers in Limburg konden hun geluk niet op: door de aanhoudende vorst werd er op verschillende plekken in Limburg flink geschaatst.

Onder andere in natuurgebied de Eijsder Beemden werden, nog voor de sneeuwval, veel schaatsers gespot.

Kraken en ontdekken
Over de ijsdikte leken de schaatsers zich niet druk te maken. "Gister was het nog een beetje kraken en ontdekken, maar vandaag is het voor ons dik genoeg en is het heerlijk vertoeven", zegt student Tim tegen L1. "De Eijsder Beemden is één van de weinige plekken waar je als het een beetje vriest een beetje uit de voeten kan. Het is niet zo diep hier en aan de randen kan je heerlijk schaatsen."

Uiteraard ging dat ook gepaard met de nodige valpartijen, zoals op deze video te zien is.

Sneeuwval en schaatscultuur
"Als het sneeuwt durf ik hier niet te schaatsen, want dan zie je niet waar je schaatst en kun je een wak over het hoofd zien", zegt schaatser Arie van der Pad. Hij merkt een groot verschil in de schaatscultuur tussen Limburg en noordelijkere provincies en merkt dat vooral aan het niveau. "Hier wordt gewoon veel minder geschaatst. Als ik in het noorden schaats dan ben ik een krabbelaar en hier kan ik nog een beetje meekomen."

L1mburg Centraal
Meer hierover in L1mburg Centraal

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen