Overslaan en naar de inhoud gaan

Valkenburgse wagenbouwers willen gezamenlijke optochthal

Geplaatst opvrijdag 9 juni 2017 - 6:00

Diverse Valkenburgse carnavalsverenigingen willen een gemeentelijke optochthal.

Met name in Berg en Terblijt hebben de wagenbouwers een acuut probleem omdat ze niet langer terecht kunnen in de loods van een plaatselijke agrariër.

Praalwagenloze optocht
"
Als er op korte termijn geen alternatieve loods gevonden wordt, dreigt een praalwagenloze optocht", zo zegt Niels Dauven, één van de getroffen wagenbouwers. "Na enkele jaren heeft de boer zijn loods zelf weer nodig. Twee verenigingen hebben hun prinsenwagen nu noodgedwongen moeten verkopen omdat ze hem nergens kunnen stallen. We hebben andere agrariërs benaderd, maar niemand kan ons helpen. Daarop hebben we de gemeente gevraagd om te kijken of ze ons aan een opslagruimte kan helpen, maar gelet op de bezuinigingen wil men daar nu niet aan."

Kernen
Volgens
Dauven speelt het probleem in meer Valkenburgse kernen. Zo zouden ook de wagenbouwers in Sibbe en Houthem elk jaar moeite hebben om een geschikte bouw- en opslaglokatie te vinden. En ook de organisatie van de jaarlijkse Christmas Parade moet haar praalwagens ver buiten de stand stallen. "We hopen nu dat al die verenigingen samen naar de gemeente kunnen stappen om de noodzaak duidelijk te maken."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Zeven peuterspeelzalen Valkenburg per direct dicht
Peuterspeelzalen Valkenburg blijven toch open
Peuterwerk Valkenburg failliet, peuterspeelzalen wel open
Valkenburg boos over acute sluiting peuterspeelzalen
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen