Overslaan en naar de inhoud gaan

Valkenburgse pooier Armin A. bij Pieter Baan Centrum

Geplaatst opwoensdag 10 april 2019 - 13:35

Het Pieter Baan Centrum buigt zich op dit moment over de vraag of Armin A, de pooier in de Valkenburgse zedenzaak, geestelijk wel helemaal in orde is.

A. wordt daar psychologisch onderzocht, zo bleek woensdag tijdens een zitting bij de rechtbank in Maastricht. Hij wordt verdacht van mishandeling en handel in softdrugs.

Pooier
A. is eerder veroordeeld in de Valkenburgse zedenzaak. Hij was in 2014 de pooier van de destijds 16-jarige Kimberley. Tientallen mannen hadden tegen betaling seks met haar in een Valkenburgs hotel. De twee jaar celstraf die A. in 2015 kreeg opgelegd heeft hij inmiddels uitgezeten.

Mishandeling
Nu staat A. dus terecht in een andere zaak. Hij wordt verdacht van het mishandelen van een vrouw in Kerkrade, en van het handelen in softdrugs. Hij zit sinds eind januari vorig jaar vast. In de zitting van woensdag werd besloten de zaak voor onbepaalde tijd aan te houden. Het onderzoek naar de geestesgesteldheid van A. is uiterlijk begin juli klaar.

Lees ook: Pooier Valkenburg blijft vast in mishandeling-zaak

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Dodelijke steekpartij Venlo (29 augustus 2020)
Verdachte moedermoord Venlo naar Pieter Baan Centrum
Kerkraadse politiemol hoort eis van 2,5 jaar cel
Jos Brech aanwezig bij rechtszaak
rechtbank roermond (4 maart 2020)
Man gearresteerd in rechtbank voor poging tot mishandeling
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen