Overslaan en naar de inhoud gaan

Valkenburgs café dicht na overtreden coronaregels

Geplaatst opvrijdag 2 oktober 2020 - 12:58

Bistro Bar De Michiel in Valkenburg is op last van Annemarie Penn, voorzitter van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg, voor twee weken gesloten. Het café overtrad meermaals de coronaregels.

Bij meerdere controles van buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) bleek dat het te druk was in het café, er te veel mensen binnen stonden en er geen anderhalve meter afstand werd gehouden.

Waarschuwingen
Ondanks diverse waarschuwingen veranderde er niks in het café. De Veiligheidsregio concludeert daarom dat de eigenaar van de bistro bar zich bewust en moedwillig aan de regels onttrok. Bistro Bar De Michiel moet daarom vanaf vrijdag twee weken dicht.

Bij het café wilde niemand een reactie geven op de sluiting.

Grote zorgen
De Veiligheidsregio maakt zich grote zorgen over de stijging van het aantal besmettingen. Er is gebleken dat het virus zich vooral verspreid in de horeca, familie- en privésfeer en op feestjes.

De gemeente Valkenburg benadrukt wel dat de meeste horecagelegenheden in de regio zich netjes aan de regels houden en hun uiterste best doen om het uitgaan zo veilig mogelijk te maken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen