Overslaan en naar de inhoud gaan

Valkenburger Otto Hermans naar Senaat voor FvD

Geplaatst opdonderdag 13 februari 2020 - 16:16

Otto Hermans uit Valkenburg wordt Eerste Kamerlid voor Forum voor Democratie.

Hij neemt de plek in van een senator die vertrokken is naar het Europees Parlement.

Fiets
Hermans zat in 2019 al eens twee maanden tijdelijk in de Eerste Kamer. Wanneer Hermans precies wordt geïnstalleerd is nog onduidelijk. Dat hangt af van zijn herstel na een val van zijn fiets.

Brexit
Dat Hermans lid wordt van de Eerste Kamer heeft direct te maken met de Brexit. Daardoor verdwijnen de 73 zetels van Groot-Brittannië in het Europees Parlement. Daarvan worden er 27 herverdeeld onder veertien lidstaten. Nederland krijgt drie extra zetels. Eén daarvan gaat naar Eerste Kamerlid Dorien Rookmaker. Zij is gekozen op de lijst van Forum voor Democratie maar maakt inmiddels deel uit van de afgesplitste Groep Otten.

Trots
Haar zetel valt nu vrij omdat een Nederlandse parlementariër niet tegelijk ook Europees Parlementslid mag zijn. Otto Hermans (70) heeft als eerste recht op die plek. Formeel is dat weliswaar de Maastrichtse advocaat Theo Hiddema. Maar die blijft Tweede Kamerlid voor Forum. Hermans zegt er 'trots op te zijn dit binnenkort te kunnen gaan doen".

Ervaring
Vorig jaar verving Hermans twee maanden lang FvD-senator Nicki Pouw-Verweij, toen zij op zwangerschapsverlof was.

Tandarts
Otto Hermans had van 1978 tot 2008 een eigen tandartspraktijk in Valkenburg. Sindsdien is hij werkzaam als implantoloog en freelance tandarts. Met zijn komst telt Limburg vijf Eerste Kamerleden, op een totaal van 75 senatoren. Zitting hebben al Ria Oomen (Maasbracht, CDA), Gom van Strien (Arcen, PVV), Roel Wever (Heerlen, VVD) en Maarten Verkerk (Hoensbroek, ChristenUnie).

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen