Overslaan en naar de inhoud gaan

Valkenburger Otto Hermans naar Senaat voor FvD

Geplaatst opdonderdag 13 februari 2020 - 16:16

Otto Hermans uit Valkenburg wordt Eerste Kamerlid voor Forum voor Democratie.

Hij neemt de plek in van een senator die vertrokken is naar het Europees Parlement.

Fiets
Hermans zat in 2019 al eens twee maanden tijdelijk in de Eerste Kamer. Wanneer Hermans precies wordt geïnstalleerd is nog onduidelijk. Dat hangt af van zijn herstel na een val van zijn fiets.

Brexit
Dat Hermans lid wordt van de Eerste Kamer heeft direct te maken met de Brexit. Daardoor verdwijnen de 73 zetels van Groot-Brittannië in het Europees Parlement. Daarvan worden er 27 herverdeeld onder veertien lidstaten. Nederland krijgt drie extra zetels. Eén daarvan gaat naar Eerste Kamerlid Dorien Rookmaker. Zij is gekozen op de lijst van Forum voor Democratie maar maakt inmiddels deel uit van de afgesplitste Groep Otten.

Trots
Haar zetel valt nu vrij omdat een Nederlandse parlementariër niet tegelijk ook Europees Parlementslid mag zijn. Otto Hermans (70) heeft als eerste recht op die plek. Formeel is dat weliswaar de Maastrichtse advocaat Theo Hiddema. Maar die blijft Tweede Kamerlid voor Forum. Hermans zegt er 'trots op te zijn dit binnenkort te kunnen gaan doen".

Ervaring
Vorig jaar verving Hermans twee maanden lang FvD-senator Nicki Pouw-Verweij, toen zij op zwangerschapsverlof was.

Tandarts
Otto Hermans had van 1978 tot 2008 een eigen tandartspraktijk in Valkenburg. Sindsdien is hij werkzaam als implantoloog en freelance tandarts. Met zijn komst telt Limburg vijf Eerste Kamerleden, op een totaal van 75 senatoren. Zitting hebben al Ria Oomen (Maasbracht, CDA), Gom van Strien (Arcen, PVV), Roel Wever (Heerlen, VVD) en Maarten Verkerk (Hoensbroek, ChristenUnie).

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen