Overslaan en naar de inhoud gaan

Valkenburg wil vertrouwen in Broekhem-Noord herstellen

Geplaatst opmaandag 5 februari 2018 - 6:46

De gemeente Valkenburg heeft een plan om het vertrouwen tussen de buurt Broekhem-Noord, jongeren en de gemeente zelf te herstellen.

Zo wil de gemeente probleemgedrag voortaan sneller signaleren, maatregelen nemen om zulk gedrag te voorkomen en meer samenwerken tussen de verschillende instanties, schrijft De Limburger maandag.

Vechtpartij
De al lang sluimerende problemen in de wijk kwamen in augustus tot een uitbarsting toen de 65-jarige inwoner Willem Evers overleed na een vechtpartij met een groepje jongeren. Vier jongeren werden aangehouden.

Lees ook: Onduidelijkheid over doodsoorzaak Evers hinderlijk

Straatcoaches
Kort na dat incident nam de gemeente een aantal eerste maatregelen om de rust te doen terugkeren. Zo kwamen er straatcoaches, een speciale bijzondere opsporingsambtenaar die zich met de jongeren bezighoudt en is er gesproken met hangjongeren en buurtbewoners.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen