Overslaan en naar de inhoud gaan

Valkenburg wil 'levensgevaarlijke' kerstgrot veiliger maken

Geplaatst opwoensdag 20 december 2017 - 16:16

De gemeente Valkenburg erkent dat de veiligheid in de kerstgrotten beter moet.

Dat zegt de gemeente na forse kritiek van veiligheidsexperts die concluderen dat de kerstgrotten levensgevaarlijk zijn. De gemeente is benieuwd naar het rapport en het onderzoek van de experts.

Lees ook: Veiligheidsexperts: 'Kerstgrot Valkenburg levensgevaarlijk'

Sluiten
De experts stellen tegenover EenVandaag dat de gemeente het veiligheidsadvies van de brandweer aan haar laars lapt. Zo bezoeken meer mensen tegelijkertijd de kerstgrotten dan het maximumaantal dat de brandweer adviseerde. De experts zeggen ook dat de vergunning niet deugt en dat de grotten helemaal niet voor een kerstmarkt gebruikt mogen worden. Volgens hen moet de kerstmarkt dan ook gesloten worden.

Verantwoorde afweging
De gemeente verdedigt zich door te wijzen op het feit dat zij, net als de brandweer, goed op de hoogte is van de veiligheidssituatie in de grotten. Volgens een woordvoerder van de gemeente heeft burgemeester Schrijen, op basis van het advies van de brandweer en andere veiligheidsmaatregelen, 'een verantwoorde afweging gemaakt over de kerstmarkten in de grotten'.

Veiligheid vergroten
De gemeente zegt al jaren bezig te zijn met het vergroten van de veiligheid in de grotten. Volgens Valkenburg zijn er onder meer extra beveiligers en brandwachten ingezet. Ook staan er brandblusapparaten bij iedere stand.

Maatwerk
De veiligheid moet desalniettemin verbeterd worden, erkent de gemeente. "Er zijn nog verbeterpunten, want het gaat om een unieke locatie en dat vraagt om maatwerk. Daar wordt aan gewerkt", aldus de woordvoerder.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen