Overslaan en naar de inhoud gaan

Valkenburg: Schimmert en Hulsberg zijn welkom

Geplaatst opwoensdag 14 december 2016 - 6:05

De dorpen Schimmert en Hulsberg zijn van harte welkom om aan te sluiten bij de gemeente Valkenburg.

Dat stelde een overgrote meerderheid van de Valkenburgse raad afgelopen week in een gesprek met actiegroepen uit Schimmert en Hulsberg.

Verzet
Inwoners van de twee dorpen verzetten zich al langer tegen de voorgenomen fusie van Nuth, Schinnen en Onderbanken. Beide kernen hebben van oudsher meer binding met het Heuvelland. De gemeente Valkenburg zette de deur niet alleen open tijdens het gesprek met de actievoerders, maar zal dat standpunt ook kenbaar maken aan de nieuwe fusiegemeente.

Lees ook: Onderbanken, Nuth en Schinnen stemmen in met fusieplan

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Provincie trekt geen nieuwe grenzen voor fusie ONS
Ruim 1200 stemmen tegen fusie ONS
'Serieus kijken naar rol van Schimmert bij fusie'
Ontslag Bedrijf Office Werk
Al duizend handtekeningen voor afsplitsing Schimmert
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen