Overslaan en naar de inhoud gaan

Valkenburg: Schimmert en Hulsberg zijn welkom

Geplaatst opwoensdag 14 december 2016 - 6:05

De dorpen Schimmert en Hulsberg zijn van harte welkom om aan te sluiten bij de gemeente Valkenburg.

Dat stelde een overgrote meerderheid van de Valkenburgse raad afgelopen week in een gesprek met actiegroepen uit Schimmert en Hulsberg.

Verzet
Inwoners van de twee dorpen verzetten zich al langer tegen de voorgenomen fusie van Nuth, Schinnen en Onderbanken. Beide kernen hebben van oudsher meer binding met het Heuvelland. De gemeente Valkenburg zette de deur niet alleen open tijdens het gesprek met de actievoerders, maar zal dat standpunt ook kenbaar maken aan de nieuwe fusiegemeente.

Lees ook: Onderbanken, Nuth en Schinnen stemmen in met fusieplan

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Provincie trekt geen nieuwe grenzen voor fusie ONS
Ruim 1200 stemmen tegen fusie ONS
'Serieus kijken naar rol van Schimmert bij fusie'
Ontslag Bedrijf Office Werk
Al duizend handtekeningen voor afsplitsing Schimmert
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen