Overslaan en naar de inhoud gaan

'Valkenburg pas volgend jaar zoals het was'

Geplaatst opdinsdag 10 augustus 2021 - 8:38

Het herstel van Valkenburg na de overstroming van de Geul duurt volgens burgemeester Daan Prevoo zeker tot december.

Het duurt volgens Prevoo langer dan verwacht eer de ondergelopen woningen weer helemaal droog zijn. Pas in de loop van volgend jaar 'zal Valkenburg weer zijn zoals het was', zegt Prevoo tegen de NOS.

Open
Dinsdagavond verdwijnen de laatste hekken uit het centrum. Het stadshart was na de overstromingen afgesloten om de troep op te kunnen ruimen. Volgens de gemeente is het er nu weer schoon en veilig, al zijn veel winkels en horecazaken nog gesloten.

Onzekerheid
Ook zijn er nog wat onzekerheden over de toepassing van de wts, de Wet Tegemoetkoming Schade bij rampen. Die is bedoeld voor niet-verzekerbare schade, zoals overstromingen van 'primaire waterstromen' zoals de Maas. Daarvan is volgens Prevoo in Valkenburg geen sprake, omdat de schade in zijn gemeente vooral is veroorzaakt door de zware regenval. Toch zijn er verzekeraars die hebben laten weten de overstromingsschade in Valkenburg niet te vergoeden. Onduidelijk is nog of de wts dan wel over de brug komt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen