Overslaan en naar de inhoud gaan

'Valkenburg pas volgend jaar zoals het was'

Geplaatst opdinsdag 10 augustus 2021 - 8:38

Het herstel van Valkenburg na de overstroming van de Geul duurt volgens burgemeester Daan Prevoo zeker tot december.

Het duurt volgens Prevoo langer dan verwacht eer de ondergelopen woningen weer helemaal droog zijn. Pas in de loop van volgend jaar 'zal Valkenburg weer zijn zoals het was', zegt Prevoo tegen de NOS.

Open
Dinsdagavond verdwijnen de laatste hekken uit het centrum. Het stadshart was na de overstromingen afgesloten om de troep op te kunnen ruimen. Volgens de gemeente is het er nu weer schoon en veilig, al zijn veel winkels en horecazaken nog gesloten.

Onzekerheid
Ook zijn er nog wat onzekerheden over de toepassing van de wts, de Wet Tegemoetkoming Schade bij rampen. Die is bedoeld voor niet-verzekerbare schade, zoals overstromingen van 'primaire waterstromen' zoals de Maas. Daarvan is volgens Prevoo in Valkenburg geen sprake, omdat de schade in zijn gemeente vooral is veroorzaakt door de zware regenval. Toch zijn er verzekeraars die hebben laten weten de overstromingsschade in Valkenburg niet te vergoeden. Onduidelijk is nog of de wts dan wel over de brug komt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen