Overslaan en naar de inhoud gaan

Valkenburg loopt ruim 485.000 euro mis door procedurefout

Geplaatst opwoensdag 13 januari 2021 - 18:57

Een projectontwikkelaar die van de gemeente Valkenburg een heffing moest betalen van meerdere tonnen, hoeft dat van de bestuursrechter niet te doen. De gemeente heeft een fout gemaakt in de procedure.

Het gaat om het belevingscentrum Par'Course op en bij het terrein van de voormalige Brouwerij De Leeuw. Dat is een project van Wyckerveste dat mede betaald wordt door de gemeente Valkenburg en de Provincie Limburg. Het centrum draait voornamelijk om wielersport.

Omgevingsvergunning
Voor allerlei werkzaamheden was onder meer een omgevingsvergunning nodig. Voor het in behandeling nemen daarvan bracht de gemeente een bedrag van 485.801,04 euro in rekening.

Publicatie of ter inzage
De ontwikkelaar wil dat bedrag niet betalen, omdat de gemeente in de fout is gegaan met de procedure. Een belangrijk onderdeel van de verordening waarop de aanslag is gebaseerd, had volgens de Gemeentewet gepubliceerd moeten worden of had ter inzage moeten liggen. Maar dat is niet gebeurd.

De bestuursrechter geeft de projectontwikkelaar gelijk. Die hoeft de aanslag niet te betalen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen