Overslaan en naar de inhoud gaan

Valkenburg loopt ruim 485.000 euro mis door procedurefout

Geplaatst opwoensdag 13 januari 2021 - 18:57

Een projectontwikkelaar die van de gemeente Valkenburg een heffing moest betalen van meerdere tonnen, hoeft dat van de bestuursrechter niet te doen. De gemeente heeft een fout gemaakt in de procedure.

Het gaat om het belevingscentrum Par'Course op en bij het terrein van de voormalige Brouwerij De Leeuw. Dat is een project van Wyckerveste dat mede betaald wordt door de gemeente Valkenburg en de Provincie Limburg. Het centrum draait voornamelijk om wielersport.

Omgevingsvergunning
Voor allerlei werkzaamheden was onder meer een omgevingsvergunning nodig. Voor het in behandeling nemen daarvan bracht de gemeente een bedrag van 485.801,04 euro in rekening.

Publicatie of ter inzage
De ontwikkelaar wil dat bedrag niet betalen, omdat de gemeente in de fout is gegaan met de procedure. Een belangrijk onderdeel van de verordening waarop de aanslag is gebaseerd, had volgens de Gemeentewet gepubliceerd moeten worden of had ter inzage moeten liggen. Maar dat is niet gebeurd.

De bestuursrechter geeft de projectontwikkelaar gelijk. Die hoeft de aanslag niet te betalen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen