Overslaan en naar de inhoud gaan

Valkenburg loopt ruim 485.000 euro mis door procedurefout

Geplaatst opwoensdag 13 januari 2021 - 18:57

Een projectontwikkelaar die van de gemeente Valkenburg een heffing moest betalen van meerdere tonnen, hoeft dat van de bestuursrechter niet te doen. De gemeente heeft een fout gemaakt in de procedure.

Het gaat om het belevingscentrum Par'Course op en bij het terrein van de voormalige Brouwerij De Leeuw. Dat is een project van Wyckerveste dat mede betaald wordt door de gemeente Valkenburg en de Provincie Limburg. Het centrum draait voornamelijk om wielersport.

Omgevingsvergunning
Voor allerlei werkzaamheden was onder meer een omgevingsvergunning nodig. Voor het in behandeling nemen daarvan bracht de gemeente een bedrag van 485.801,04 euro in rekening.

Publicatie of ter inzage
De ontwikkelaar wil dat bedrag niet betalen, omdat de gemeente in de fout is gegaan met de procedure. Een belangrijk onderdeel van de verordening waarop de aanslag is gebaseerd, had volgens de Gemeentewet gepubliceerd moeten worden of had ter inzage moeten liggen. Maar dat is niet gebeurd.

De bestuursrechter geeft de projectontwikkelaar gelijk. Die hoeft de aanslag niet te betalen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen