Overslaan en naar de inhoud gaan

Valkenburg krijgt Tour de France Cycle City label

Geplaatst opdonderdag 12 mei 2022 - 12:30

De organisatie van de Tour de France heeft Valkenburg het label 'Tour de France Cycle City' toegekend. Valkenburg is de eerste middelgrote gemeente die het maximale level van vier fietsen krijgt.

De Amaury Sport Organisation (A.S.O.), organisator van de Tour de France, reikt dit label uit aan steden en gemeenten die met hun beleid de wielersport, in de breedste vorm, promoten. Naast Rotterdam is Valkenburg aan de Geul de tweede gemeente in Nederland die dit keurmerk in ontvangst mag nemen.

Fietspromotie
De organisatie beloont Valkenburg voor de aandacht die het schenkt aan fietsen in het algemeen. Zo roemt het de veilige fietsinfrastructuur, het budget dat jaarlijks uitgegeven wordt voor de promotie van het gebruik van de fiets en de mogelijkheiden voor het parkeren van fietsen.

Als verbeterpunt wordt gewezen naar het ontwikkelen van bewegwijzering.

Vier fietsen
In totaal kregen 28 nieuwe steden en gemeenten dit jaar een label van de A.S.O. Zes steden ontvingen een nieuw label. Valkenburg wordt samen met Parijs en Kopenhagen aangemerkt in de hoogste categorie van dit keurmerk: vier fietsen.

Tour de France Cycle City label 2022
De 34 steden en gemeenten die in 2022 een Tour de France Cycle City label kregen.
Illustratie: Tour de France
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen