Overslaan en naar de inhoud gaan

Valkenburg koopt nachtkijkers in strijd tegen everzwijnen

Geplaatst opmaandag 19 maart 2018 - 21:15

De gemeente Valkenburg koopt twee nachtkijkers zodat jagers 's nachts everzwijnen kunnen afschieten.

Daarvoor trekt de gemeente 2500 euro uit, meldt TV Valkenburg.

Omgeploegd
Op verschillende plekken in de gemeente zorgen de wilde zwijnen voor overlast. Tuinen, velden en weilanden worden omgewoeld door everzwijnen die op zoek zijn naar eten. In Vilt werd bijvoorbeeld een speeltuin omgeploegd. Ook richtten de dieren schade aan op delen van het parcours van het WK Veldrijden, vorige maand.

Afgelopen zomer raakte zelfs een hond gewond toen die tijdens het uitlaten ruzie kreeg met een troep zwijnen.

Lees ook: Wilde zwijnen terroriseren Valkenburg

De twee nachtkijkers worden op het gemeentehuis bewaard. Ze zijn niet alleen beschikbaar voor jagers, maar ook voor toezichthouders van de gemeente.

Bestrijding
Op papier komt het everzwijn in Nederland alleen voor in natuurgebied De Meinweg en op de Veluwe, maar in de praktijk scharrelen de wilde varkens op veel meer plekken rond. De bestrijding van de dieren valt onder de provincie, maar de uitvoering ligt bij de beheerders van natuurgebieden.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen