Overslaan en naar de inhoud gaan

Valkenburg: Hurks aansprakelijk voor mislopen inkomsten

Geplaatst opdonderdag 22 december 2016 - 6:39

De gemeente Valkenburg aan de Geul stelt de firma Hurks aansprakelijk voor misgelopen parkeerinkomsten op het Berkelplein.

Het Berkelplein, een van de belangrijkste en grootste parkeerterreinen van Valkenburg, had vorige maand eigenlijk alweer open moeten gaan.

Twaalf weken
Het plein was tijdens de bouw van het nieuwe woon- en winkelcentrum Aan de Kei ingericht als tijdelijk winkelcentrum. Na opening van Aan de Kei verdween het tijdelijke winkelcentrum en aannemer Hurks zou ervoor zorgen dat het plein binnen twaalf weken weer in de oorspronkelijke staat zou worden hersteld. Maar dat is nog altijd niet gebeurd.

Omstandigheden
Het werk is vorige maand wel al begonnen, maar al snel werd duidelijk dat de oorspronkelijke deadline niet gehaald zou worden. Volgens Hurks waren weersomstandigheden daar onder meer debet aan. De klus is nog altijd niet geklaard. De gemeente Valkenburg aan de Geul heeft meermaals bij de aannemer geïnformeerd naar de voortgang en naar de oorzaak van alle vertraging.

Bezoekersrecords
Valkenburg aan de Geul zit ondertussen flink in de maag met het nog altijd goeddeels braakliggende terrein. De decembermaand is traditioneel de drukste periode voor Valkenburg en dit jaar lijken alle bezoekersrecords aan de evenementen rondom Kerststad gebroken te worden. Er is in het centrum van Valkenburg daardoor enorme behoefte aan parkeerplaatsen.

Inkomsten verhalen
Vooral tijdens de weekends worden bezoekers die met de auto komen al ver buiten het centrum naar alternatieve parkeerplaatsen geleid. Bovendien loopt de gemeente nu aanzienlijke parkeerinkomsten mis. Valkenburg aan de Geul stelt Hurks aansprakelijk en gaat de misgelopen inkomsten op het bedrijf verhalen. Het is nog niet duidelijk wat voor bedragen hiermee gemoeid zijn.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Auto Parkeren Parkeerplaats
Valkenburg gaat fout geparkeerde auto's wegslepen
Exploitant Geulpoort vertrekt na amper halfjaar
Grenzen van Kerststad Valkenburg bereikt
Organisatie Kerststad Valkenburg alerter na aanslag Berlijn
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen