Overslaan en naar de inhoud gaan

Valkenburg: Hurks aansprakelijk voor mislopen inkomsten

Geplaatst opdonderdag 22 december 2016 - 6:39

De gemeente Valkenburg aan de Geul stelt de firma Hurks aansprakelijk voor misgelopen parkeerinkomsten op het Berkelplein.

Het Berkelplein, een van de belangrijkste en grootste parkeerterreinen van Valkenburg, had vorige maand eigenlijk alweer open moeten gaan.

Twaalf weken
Het plein was tijdens de bouw van het nieuwe woon- en winkelcentrum Aan de Kei ingericht als tijdelijk winkelcentrum. Na opening van Aan de Kei verdween het tijdelijke winkelcentrum en aannemer Hurks zou ervoor zorgen dat het plein binnen twaalf weken weer in de oorspronkelijke staat zou worden hersteld. Maar dat is nog altijd niet gebeurd.

Omstandigheden
Het werk is vorige maand wel al begonnen, maar al snel werd duidelijk dat de oorspronkelijke deadline niet gehaald zou worden. Volgens Hurks waren weersomstandigheden daar onder meer debet aan. De klus is nog altijd niet geklaard. De gemeente Valkenburg aan de Geul heeft meermaals bij de aannemer geïnformeerd naar de voortgang en naar de oorzaak van alle vertraging.

Bezoekersrecords
Valkenburg aan de Geul zit ondertussen flink in de maag met het nog altijd goeddeels braakliggende terrein. De decembermaand is traditioneel de drukste periode voor Valkenburg en dit jaar lijken alle bezoekersrecords aan de evenementen rondom Kerststad gebroken te worden. Er is in het centrum van Valkenburg daardoor enorme behoefte aan parkeerplaatsen.

Inkomsten verhalen
Vooral tijdens de weekends worden bezoekers die met de auto komen al ver buiten het centrum naar alternatieve parkeerplaatsen geleid. Bovendien loopt de gemeente nu aanzienlijke parkeerinkomsten mis. Valkenburg aan de Geul stelt Hurks aansprakelijk en gaat de misgelopen inkomsten op het bedrijf verhalen. Het is nog niet duidelijk wat voor bedragen hiermee gemoeid zijn.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Auto Parkeren Parkeerplaats
Valkenburg gaat fout geparkeerde auto's wegslepen
Exploitant Geulpoort vertrekt na amper halfjaar
Grenzen van Kerststad Valkenburg bereikt
Organisatie Kerststad Valkenburg alerter na aanslag Berlijn
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen