Overslaan en naar de inhoud gaan

Valkenburg: hulp voor bedrijven in nood

Geplaatst opdonderdag 5 februari 2015 - 7:15

De gemeente Valkenburg aan de Geul gaat hulp bieden aan ondernemers die in de problemen zitten of in de problemen dreigen te geraken.

De gemeente heeft daarvoor een contract gesloten met het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK).

Valkenburg en het IMK hopen met het initiatief 155-red-eenbedrijf te voorkomen dat ondernemers en bedrijven onverhoopt omvallen. Volgens het IMK blijkt dat veel ondernemers die in nood verkeren niet, of pas wanneer het te laat is, praktische of financiële hulp zoeken. Er is de gemeente echter veel aan gelegen om deze belangrijke pijlers van de regionale economie zoveel mogelijk te behouden.

Intermediair
De ondernemers kunnen bij 155-red-een-bedrijf terecht voor financieel advies, bedrijfsvoeringskwesties, concrete hulp en brainstormsessies. Het IMK kan bijvoorbeeld ook functioneren als intermediair tussen ondernemer en de bank. Voorwaarde voor hulp is echter wel dat het bedrijf nog levensvatbaar is. Ondernemers kunnen zich eventueel ook anoniem melden via de website www.155.nl of telefonisch. Het IMK gaat dan binnen vijf werkdagen met de ondernemer om de tafel om de mogelijkheden voor het redden van de onderneming te bespreken.

Voor de bedrijven is 155 een gratis dienst. De gemeente Valkenburg aan de Geul betaalt er 1250 euro per jaar voor. Het tarief voor gemeenten is afhankelijk van het aantal inwoners.

Tweede gemeente
Valkenburg is, na Horst aan de Maas, de tweede gemeente in Limburg die de dienst in huis haalt. Ze doet dat overigens niet omdat er in Valkenburg uitgesproken veel bedrijven omvallen. Van de in totaal 1700 bedrijven in de gemeente - waar bijvoorbeeld ook zzp’ers onder vallen - gaven er vorig jaar 128 de brui aan. De redenen voor stopzetting waren uiteenlopend. In slechts één geval ging het om een faillissement.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

In financiële nood: bel '155 redt een bedrijf’
Aanhoudingen tijdens stapavond Valkenburg
Jongeren in Valkenburg krijgen eigen vertrouwenspersoon
camper kamperen
Camperplaats in Valkenburg
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen