Overslaan en naar de inhoud gaan

Valkenburg houdt inzamelactie voor slachtoffers in Nepal

Geplaatst opzaterdag 27 juni 2015 - 12:12

In Valkenburg wordt dit weekend een grote inzamelingsactie gehouden voor Nepal. De actie is georganiseerd door de Stichting Global Exploration.

Zaterdag en zondag zijn er allerlei activiteiten om geld bijelkaar te krijgen voor de slachtoffers van de aarbevingen in dat land. Duizenden mensen kwamen daarbij om het leven en tientallen dorpen werden vernietigd.

Schutterij
Onder meer de schutterij van Valkenburg doet mee aan de actie. Zaterdagmiddag kunnen mensen tegen betaling schoten lossen met de buksen van de schutterij. Mensen die willen schieten, betalen hiervoor 75 euro per schot. De bedoeling is dat het hele actieweekend duizenden euro's oplevert.

Schooltjes
De hulp is zo'n twee maanden na de aarbeving in Nepal nog altijd hard nodig. Mensen slapen veelal in hutjes en tentjes, terwijl het regenseizoen voor de deur staat. Global Exploration hoopt met het geld van de actie noodgebouwen te kunnen plaatsen en schooltjes te kunnen inrichten.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Global Exploration begint actie voor Nepal
nepal, valkenburg, frans croonenberg
Valkenburg geeft gul aan Nepal
Inzameling voor Noord-Limburgs hulpproject Nepal
Groep wandelaars uit Kerkrade terug uit rampgebied Nepal
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen