Overslaan en naar de inhoud gaan

Valkenburg houdt inzamelactie voor slachtoffers in Nepal

Geplaatst opzaterdag 27 juni 2015 - 12:12

In Valkenburg wordt dit weekend een grote inzamelingsactie gehouden voor Nepal. De actie is georganiseerd door de Stichting Global Exploration.

Zaterdag en zondag zijn er allerlei activiteiten om geld bijelkaar te krijgen voor de slachtoffers van de aarbevingen in dat land. Duizenden mensen kwamen daarbij om het leven en tientallen dorpen werden vernietigd.

Schutterij
Onder meer de schutterij van Valkenburg doet mee aan de actie. Zaterdagmiddag kunnen mensen tegen betaling schoten lossen met de buksen van de schutterij. Mensen die willen schieten, betalen hiervoor 75 euro per schot. De bedoeling is dat het hele actieweekend duizenden euro's oplevert.

Schooltjes
De hulp is zo'n twee maanden na de aarbeving in Nepal nog altijd hard nodig. Mensen slapen veelal in hutjes en tentjes, terwijl het regenseizoen voor de deur staat. Global Exploration hoopt met het geld van de actie noodgebouwen te kunnen plaatsen en schooltjes te kunnen inrichten.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Global Exploration begint actie voor Nepal
nepal, valkenburg, frans croonenberg
Valkenburg geeft gul aan Nepal
Inzameling voor Noord-Limburgs hulpproject Nepal
Groep wandelaars uit Kerkrade terug uit rampgebied Nepal
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Ook in 2020 komt er op Hemelvaartsdag 21 mei weer een nieuwe lijst met de leukste Limburgse liedjes aller tijden voorbij op L1 Radio. Deze wordt op L1 TV ondersteund door een marathonuitzending met de mooiste clips uit de L1mbo Top 100 van de afgelopen jaren. Maar zover is het nog niet, want er moet nog gestemd worden.

Je kunt hier stemmen
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen