Overslaan en naar de inhoud gaan

Valkenburg genomineerd als wandelgemeente van het jaar

Geplaatst opvrijdag 5 april 2019 - 10:59

De gemeente Valkenburg aan de Geul is in de race om wandelgemeente van het jaar te worden.

Dat maakte de organisator, wandelkrant Te Voet, deze week bekend.

Vriendelijk
Valkenburg strijdt samen met de gemeenten Opsterland (Friesland) en Raalte (Overijssel) om de titel. Deze drie gemeenten bleken van alle inschrijvingen het meest vriendelijk voor de wandelaar, laat de organisatie weten. Daarbij is onder meer gekeken naar het percentage onverharde paden, rustpunten, horeca onderweg, afwisseling in het landschap, exclusiviteit voor de wandelaar, bereikbaarheid en informatie.

Stemmen
Te Voet geeft mensen tot 17 mei de tijd om te stemmen op een van de finalisten. Als Valkenburg in mei daadwerkelijk de titel pakt, dan is het de derde Limburgse gemeente die zich de beste wandelgemeente van Nederland mag noemen. Eerder gingen Eijsden-Margraten en Horst aan de Maas al met de eer lopen.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen