Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Valkenburg geeft gul aan Nepal

Geplaatst opzondag 28 juni 2015 - 19:45

De inzamelingsactie voor Nepal in Valkenburg heeft 91.369 euro opgebracht.

De actie, waarbij onder meer kanonschoten konden worden gekocht voor het goede doel, is georganiseerd door Global Exploration. Volgens organisator Jos Smeets overtrof het ingezamelde bedrag alle verwachtingen.

Nepalese producten
Bezoekers konden het hele weekend genieten van live-muziek, lekker eten en tientallen kraampjes met lokale Nepalese producten. Global Exploration werkte samen met tal van andere stichtingen waaronder het Platform Wereldburgerschap uit Valkenburg.

Wederopbouw
Het opgehaalde geld is bedoeld voor de wederopbouw van onder meer schooltjes in Nepal, dat enkele maanden geleden werd getroffen door een zware aardbeving. Ook worden van het geld gehandicapte kinderen in het land geholpen. Een deel van het geld werd eerder al gebruikt voor de eerste noodhulp. Vlak na de aarbeving stuurde de stichting water, voedsel, dekens en tenten naar het land in de Himalaya.

Lees ook: Valkenburg houdt inzamelactie voor slachtoffers in Nepal

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Global Exploration begint actie voor Nepal
ANP
Valkenburg houdt inzamelactie voor slachtoffers in Nepal
Uit put geredde Zorro geopereerd aan gebroken achterpoot
Chinese kinderen in Limburg: "Kunnen hier drinken uit kraan"
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen