Overslaan en naar de inhoud gaan

Valkenburg geeft gul aan Nepal

Geplaatst opzondag 28 juni 2015 - 19:45

De inzamelingsactie voor Nepal in Valkenburg heeft 91.369 euro opgebracht.

De actie, waarbij onder meer kanonschoten konden worden gekocht voor het goede doel, is georganiseerd door Global Exploration. Volgens organisator Jos Smeets overtrof het ingezamelde bedrag alle verwachtingen.

Nepalese producten
Bezoekers konden het hele weekend genieten van live-muziek, lekker eten en tientallen kraampjes met lokale Nepalese producten. Global Exploration werkte samen met tal van andere stichtingen waaronder het Platform Wereldburgerschap uit Valkenburg.

Wederopbouw
Het opgehaalde geld is bedoeld voor de wederopbouw van onder meer schooltjes in Nepal, dat enkele maanden geleden werd getroffen door een zware aardbeving. Ook worden van het geld gehandicapte kinderen in het land geholpen. Een deel van het geld werd eerder al gebruikt voor de eerste noodhulp. Vlak na de aarbeving stuurde de stichting water, voedsel, dekens en tenten naar het land in de Himalaya.

Lees ook: Valkenburg houdt inzamelactie voor slachtoffers in Nepal

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Global Exploration begint actie voor Nepal
ANP
Valkenburg houdt inzamelactie voor slachtoffers in Nepal
Uit put geredde Zorro geopereerd aan gebroken achterpoot
Chinese kinderen in Limburg: "Kunnen hier drinken uit kraan"
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen