Overslaan en naar de inhoud gaan

Valkenburg in de race voor Kersthoofdstad van Europa

Geplaatst opvrijdag 17 november 2017 - 6:30

Valkenburg gaat proberen om de prestigieuze titel Kersthoofdstad van Europa binnen te hengelen.

De gemeente en VVV Zuid-Limburg hebben een bidbook ingediend, zo meldt De Limburger.

Samenwerking
Daarmee hoopt Geulstad een plekje te bemachtigen in het zogeheten European Cities of Christmas Network. Dit is een nieuw netwerk waarin Europese 'kerststeden' gaan samenwerken om elkaar zo naar een hoger niveau te helpen. Begin december wordt bekend welke andere steden zich ook hebben aangemeld.

Kerststad
Valkenburg trekt rond de feestdagen jaarlijks zo'n 300.000 bezoekers. Daarmee is Kerststad, dat in 1985 begon met een kerstmarkt, uitgegroeid tot het grootste kerstfestijn van Limburg. En dat is iets waarmee Valkenburg de eretitel in de wacht hoopt te slepen.

Voor de Sint
De kerstsfeer in Valkenburg is vrijdag uitgebroken, traditiegetrouw nog voordat Sinterklaas in het land is. De Fluweelengrot en de Gemeentegrot zijn net als ieder jaar omgebouwd tot grote kerstmarkt. Op vrijdagochtend stonden de eerste bezoekers al in de rij.

China
De officiƫle opening van
Kerststad Valkenburg vindt plaats op zaterdagavond. Dan zal tijdens een grote parade met verlichte praalwagens ook voor het eerst een Chinese praalwagen meedoen. Dit heeft te maken met de nauwe samenwerking van de gemeente Valkenburg met de Chinese stad Jiangyou.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen