Overslaan en naar de inhoud gaan

Valkenburg in de race voor Kersthoofdstad van Europa

Geplaatst opvrijdag 17 november 2017 - 6:30

Valkenburg gaat proberen om de prestigieuze titel Kersthoofdstad van Europa binnen te hengelen.

De gemeente en VVV Zuid-Limburg hebben een bidbook ingediend, zo meldt De Limburger.

Samenwerking
Daarmee hoopt Geulstad een plekje te bemachtigen in het zogeheten European Cities of Christmas Network. Dit is een nieuw netwerk waarin Europese 'kerststeden' gaan samenwerken om elkaar zo naar een hoger niveau te helpen. Begin december wordt bekend welke andere steden zich ook hebben aangemeld.

Kerststad
Valkenburg trekt rond de feestdagen jaarlijks zo'n 300.000 bezoekers. Daarmee is Kerststad, dat in 1985 begon met een kerstmarkt, uitgegroeid tot het grootste kerstfestijn van Limburg. En dat is iets waarmee Valkenburg de eretitel in de wacht hoopt te slepen.

Voor de Sint
De kerstsfeer in Valkenburg is vrijdag uitgebroken, traditiegetrouw nog voordat Sinterklaas in het land is. De Fluweelengrot en de Gemeentegrot zijn net als ieder jaar omgebouwd tot grote kerstmarkt. Op vrijdagochtend stonden de eerste bezoekers al in de rij.

China
De officiële opening van
Kerststad Valkenburg vindt plaats op zaterdagavond. Dan zal tijdens een grote parade met verlichte praalwagens ook voor het eerst een Chinese praalwagen meedoen. Dit heeft te maken met de nauwe samenwerking van de gemeente Valkenburg met de Chinese stad Jiangyou.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen