Overslaan en naar de inhoud gaan

Valkenburg aan de Geul wandelgemeente van het jaar 2019

Geplaatst opwoensdag 29 mei 2019 - 8:06

Valkenburg aan de Geul is na een nek-aan-nekrace gekozen tot de wandelgemeente van het jaar.

Dat heeft de wandelkrant Te Voet dinsdag bekendgemaakt.

Lees ook: Valkenburg genomineerd als wandelgemeente van het jaar

Stem
In de eindstrijd rekende de Limburgse gemeente af met de Friese gemeente Opsterland en Raalte uit Overijssel. Fervente wandelliefhebbers konden tot 17 mei hun stem uitbrengen op de meest aangename wandelgemeente. Nog nooit was de uitslag van de stemming zo spannend, laat de wandelkrant weten. Valkenburg eindigde eerste met 33,6 procent van de stemmen, Raalte werd met 33,2 procent tweede en Opsterland met 33,1 procent derde.

Uitblinken
Valkenburg aan de Geul blonk als wandelgemeente onder meer uit op het gebied van afwisseling in het landschap, percentage onverharde wandelpaden, de bereikbaarheid, informatie voor de wandelaars, overnachtingfaciliteiten en rustpunten. Daarnaast werd door de vakjury ook gekeken naar horeca onderweg en 'exclusiviteit voor de wandelaar'.

Eijsden-Margraten en Horst
De winnaar van 2019 is de derde Limburgse gemeente die aan de haal gaat met prijs. Al eerder streken de gemeenten Eijsden-Margraten en Horst aan de Maas de eer op.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen